Sandra Hermansson kammade hem priset ”Årets anfallare”, vilket var just vad hon hade hoppats på. Foto: Emily Hermansson

Sandra Hermansson kammade hem priset ”Årets anfallare”, vilket var just vad hon hade hoppats på. Foto: Emily Hermansson

Diamanter stärker gemenskapen

Av
Astrid Adelgren

LÖDDEKÖPINGE. Nyligen ägde Diamantbollen De Luxe rum, för de fotbollspelande tjejerna födda 2001-2002 i Lödde IF. Där får varje fotbollspelare en utmärkelse för något som just hon är bra på. ”Bra och kul” sammanfattar Sandra Hermansson, som  blev årets anfallare.

Att Sandra Hermansson  blev årets anfallare på prisutdelningen Diamantbollen (som i år har vidareutvecklades till Diamantbollen de Luxe), var egentligen ingen stor överraskning för henne själv.
- Jag brukar vara längst upp och anfalla, berättar Sandra Hermansson och fortsätter:
-Jag tänkte att det skulle vara roligt att få det priset i år och så fick jag det!

Alla vinnare
Under Diamantbollen, som i år ägde rum för tredje året i rad, får alla tjejerna i fotbollslaget ett pris i form av en ”diamant” samt ett diplom. Varje spelare får också en nominering uppläst, om varför man har gjort sig förtjänt av en viss utmärkelse. Allt sker under en festlig middag.
- Tanken är att lyfta fram varje individ, utifrån deras individuella förutsättningar,med de positiva egenskaperna som de bidrar med. Det är några barn som bara har hunnit vara med på några träningar. De fick också pris, till exempel som årets nykomling, säger Ulrika Friman, en av de föräldrar som arrangerar Diamantbollen.

Lyfta individen
Ulrika Friman tycker att Diamantbollen bidrar till att skapa god gemenskap i laget, och att fler borde prova samma koncept.
– De behöver ju inte vara fotboll, det kan vara handboll, gymnastik eller vad som helst. Jag tror att det är viktigt att lyfta individen, och att alla känner sig sedda.

Publicerad 29 November 2011 21:00