Den skånska skytteeliten intar Kävlinge på lördag, foto:mostphotos.com

Den skånska skytteeliten intar Kävlinge på lördag, foto:mostphotos.com

Skyttetävling i Korsbackahallen

Av
Tommy Stambolovski tommy.stambolovski@lokaltidningen.se

SKYTTE. ?Till helgen arrangerar Kävlinge Sportskytteklubb åter sin årliga luftgevärstävling i Korsbackahallen. – Alla som vill vara med är välkomna, säger Fredrik Löfvander, ordförande i Kävlingeklubben.

Det blir femte året på raken som Kävlingeföreningen arrangerar, tillsammans med Sparbanken Skåne, den populära tävlingen Sparbanken Skåne CUP 2015, på sin skjutbana i Korsbackahallens källare. Skickliga skyttar från hela Skåne anländer under lördagen och söndagen, då prisutdelningen sker, för att mäta sina krafter i de olika klasserna. Det kommer både finnas individuella klasser samt lagklasser och skyttar i alla åldrar, från små knattar till pensionärer. Det kommer tävlas i både stående och liggande skytte.
Arrangören hoppas också på fler deltagare än vad det var i fjor eftersom trenden för skytte just nu är på uppgång i Skåne.
– Vi hoppas på mellan 100-110 deltagare och vi har bjudit in skyttar från hela Skåne. Alla är välkomna så länge de tillhör en förening, menar Löfvander.
Vad betyder det för föreningen att arrangera en sådan här tävling.
– Det ger en bättre sammanhållning i klubben. Våra medlemmar ser också att de har möjligheten att vara med på en tävling. Efter som det finns andra klubbar som arrangerar den här typen av tävlingar så vill vi också göra det.
Drygt 70 skyttar är medlemmar i Kävlinge Sportskytteklubb och de ställer upp i runt tio tävlingar varje år.
Klubben tränar varje tisdagkväll i källarlokalen, som de fick tillgång till efter ombyggnaden, i Korsbackahallen.
 

Publicerad 04 February 2015 14:00