Axel Löfvander (t v?) och Isac Hanhineva under Skyttiadens prisutdelning. ?foto:?privat

Axel Löfvander (t v?) och Isac Hanhineva under Skyttiadens prisutdelning. ?foto:?privat

Kävlingeskytt bäst i landet

Av
Tommy Stambolovski tommy.stambolovski@lokaltidningen.se

LUFTGEVÄRSSKYTTE/KÄVLINGE. ?Kävlinge Sportskytteklubb hade två skyttar som presterade riktigt bra när de svenska inofficiella ungdomsmästerskapen i luftgevärsskytte avgjordes i Kinna. Isac Hanhineva vann guld i L15 klassen sittande och Axel Löfvander blev femma i L11.
– En fin prestation som inspirerar de övriga skyttarna i föreningen att träna ännu hårdare för att i framtiden också lyckas prestera bra på Skyttiaden, säger Fredrik Löfvander, ordförande i Kävlingeklubben.

I Skyttiadens Riksfinal, som också rankas som ett inofficiellt ungdoms-SM, hade Kävlinge Sportskytteklubb den här gången med två representanter som tävlade mot Sveriges absolut bästa luftgevärsskyttar.
Isac Hanhineva och Axel Löfvander tog sig dit efter att ha skjutit riktigt bra i både förenings-, distrikts- och regionstävlingarna.

I finalen lyckades båda Kävlingeskyttarna också pricka toppformen, hålla nerverna under kontroll och slå var sitt
personligt rekord.
Isac Hanhineva pricksäkra skytte ledde till en plats överst på prispallen i L15-klassen sittande med stöd. Han slog 27 andra skyttar med den imponerande slutpoängen 533.2, och blev svensk ungdomsmästare.

Axel Löfvander slutade, i sin andra Riksfinal, på en stark femteplats i L11-klassen, med poängen 523.8. Han stördes något av att han inte fick ha en skyttejacka på sig. Men var annars såklart riktigt nöjd över sitt personliga rekord.
– Väldigt kul för grabbarna och föreningen. Det visar att våra skyttar kan lyckas så bra på en stor tävling. Alla är välkomna att komma hit och använda vår utrustning, säger Fredrik Löfvander.
För Axel och Isac väntar nu en intensivare träning i stående luftgevärsskytte som är en betydligt större utmaning.
Närmast väntar också ett klubbmästerskap och några småtävlingar till innan inomhussäsongen ska summeras.
Därefter börjar utomhussäsongen och då är det Dagstorp-Lilla Harrie SF som står för skytteverksamheten.

Publicerad 13 March 2015 12:00