Barsebäcksbors barnhem i Nepal delvis förstört

Nu startar Barsebäcksparet som grundade The Step en extra insamling

BARSEBÄCK. ?Kävlinge Nya har vid flera tillfällen skrivit om barnhemmet The Step i Nepal. Barnhemmet har delvis förstörts av jordbävningen som drabbat landet, men de tio flickorna som bor där är enligt uppgift oskadda.
– De tvingades springa ut ur byggnaden vid första skalvet, och under det första dygnet hade de varken mat eller filtar. De är skärrade och rädda, säger Sofia Lindblom från Barsebäck som startat barnhemmet tillsammans med sin man Christian.
När hon fick kontakt med personalen på hemmet under söndagen hade de vågat sig in i byggnaden för att hämta lite mat och vatten och en kokplatta.
– Enligt CNN är det största problemet nedkylning och vattenbrist. Det var tolv grader och regn första natten.
– Vi pratade med managern i söndags men då bröts samtalet, förmodligen av ett efterskalv. Sedan dess har vi inte hört något från dem.


Skola totalförstörd
Hur förstörd byggnaden är vet inte Sofia Lindblom.
– Vi vet däremot att skolan där flickorna går har drabbats hårt, och därför har vi bestämt oss för att hjälpa till att bygga upp den igen.
Bidragen har redan börjat strömma in.
– Det finns en enorm vilja att hjälpa till. Och det behövs eftersom flickorna redan har det tufft. De har inga föräldrar utan har bara varandra och personalen på barnhemmet.
Dåliga vägar och en annalkande monsunperiod gör hjälparbetet ännu svårare.
– Vi ska försöka åka dit så snart som möjligt för att träffa tjejerna och se vad vi kan hjälpa till med, säger Sofia Lindblom.

Läs mer om barnhemmet: http://kavlinge.lokaltidningen.se/flickor-i-nepal-faar-en-ny-chans-/20120910/artikler/120919988/

Publicerad 27 April 2015 11:15

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag