I förra veckans ?Kävlinge Nya skrev vi om Svante Johansson i Furulund som var upprörd över hur det ser ut efter röjningen i Furulundsskogen. ?Arkivfoto: Anja Degerholm

I förra veckans ?Kävlinge Nya skrev vi om Svante Johansson i Furulund som var upprörd över hur det ser ut efter röjningen i Furulundsskogen. ?Arkivfoto: Anja Degerholm

Starka reaktioner på röjning

Inte bara gallringen i Furulundsskogen som upprör läsarna

KÄVLINGE. ?Förra veckan kunde ni läsa om Svante Johansson som var bekymrad över decimeterhöga stubbar efter röjningen i Furulundsskogen. Och han är inte den enda som reagerat. Här är några av de synpunkterna.
Jesper Månsson skriver så här i ett mejl: ”jag kan konstatera att exakt samma sak hände i Ålstorps- och Hofterups-området för tre-fyra år sedan. Skogsägare gör i princip slutavverkning i för kommunen strategiska naturområden medan vår naturvårdsstrateg slår ut med armarna. Kör ut och titta på ”skogsområdet” norr om Dagstorpsortens ridanläggning, här kunde man ströva förr”.

”Varför fördärva?”
En läsare i Dösjebro menar att samma sak hänt där: ”skogen vid stationen har blivit ”röjd” och det går inte länge att gå igenom skogen, springa eller låta barnen leka. Det är stubbar som sticker upp och det ligger mängder av träd överallt. Varför ska man fördärva skogen på det viset?”.

”Gör om, gör rätt”
Och Gunilla Relkman skriver så här: ”det är vi, som via skattsedeln bekostar det hela, både lön för tjänstemän och det arbete som utförs. Frustration är bara förnamnet jag känner när jag läser artikeln och tänker ”gör om, gör rätt”.
Hon fortsätter: ”ingen kan väl godkänna ett så dåligt utfört arbete? Den som är ansvarig för det hela får verkligen ta tag i detta omgående och göra skogen till den oas den är. Att man ska kunna ströva fritt även utanför gångstigarna är väl en självklarhet. Det är många barn och vuxna som vistas där och vem tar ansvar om någon olycka sker?”.

null

Publicerad 10 June 2015 05:00