Polisens vädjan:

"Sluta hota era barn med polisen"

"Ett hej och ett foto i polismössan kan rädda dagen"

KÄVLINGE. I ett uppmärksammat inlägg på sin Facebooksida vädjar Kävlingepolisen till alla småbarnsföräldrar att sluta hota sina barn med polis om de inte är snälla. Rädslan som byggs upp mot blåljuspersonal kan få ödesdigra konsekvenser den dag de själva behöver hjälp.
"Skulle du springa fram till någon som ”kommer ta dig om du inte är snäll”?", skriver de i inlägget där de målar upp bilden av två föräldrar som desperat försöker lugna sitt sockerstinna barn efter en shoppingtur och fika på det lokala köpcentret.
När konstaplarna närmar sig familjen utbrister föräldrarna:
”Kolla, nu kommer polisen och tar dig om du inte är snäll”.
Er 3-åring stelnar till och ni låter konstaplarna passera medan barnet trycker sig mot er i hopp om att finna trygghet."
Genom att uttala sådanna hot förstörs barnens förtroende för polisen och minskar chansen att barnen skulle springa fram till poliser den dag de själva behöver hjälp, menar författarna bakom inlägget.
"Vi möter otroligt nog många barn som är livrädda för oss och det gör ont i ett polishjärta".
I inlägget levererar konstaplarna även ett alternativ till  hur man kan agera när man som förälder med barn möter polisen.
"Nästa gång ni ser oss på köpcentret eller på torget, kom fram till oss i stället och avdramatisera polisen för er 3-åring så han eller hon kommer till oss när situationen kräver det.!
Hjälp oss att hjälpa er... Ett hej och ett foto i polismössan kan rädda dagen."
Inlägget har i skrivande stund delats över 10 000 gånger.
 

Publicerad 08 January 2017 07:55

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag