Yvonnes cykel stals mitt framför näsan på henne

KÄVLINGE. Det var annandag påsk och Yvonne Lindén och hennes man var bortbjudna. På parkeringen hade maken precis tagit ut parets båda cyklar och de gjorde sig klara för att cykla iväg. Men när de gick in för att hämta sina hjälmar i farstun slog tjuvarna till.
– Plötsligt såg vi hur en ung kille susade förbi på min elcykel, medan hans två kompisar sprang som galningar. Vi sprang efter dem, men gatan är inte så lång och innan vi hann blinka hade de försvunnit runt hörnet, säger Yvonne Lindén, som är chockad över fräckheten.
– Det tog nog en stund innan jag verkligen fattade vad som hänt. När jag först försökte ringa polisen slog jag fel nummer, gång på gång, berättar hon.
En stund tidigare hade Yvonnes make hälsat på de tre ynglingarna som stod och hängde en bit från parets uppfart.
– Det är unga killar. 13-15 år, kanske något äldre. Det var lite svårt att avgöra då de hade luvtröjor med huvorna uppe, berättar hon.
Under måndagskvällen och tisdagsförmiddagen har Yvonne och hennes make varit ute i byn och letat efter cykeln, men utan resultat.
– Det är svårt att veta om det är ett pojkstreck eller om de tagit den för att sälja vidare, men om någon sett eller hört något om stölden får de gärna höra av sig.
Cykeln är en mörkblå elcykel från Biltema av märket Yosemite.  Den stals under måndagskvällen på Torggatan i centrala Kävlinge.

Publicerad 18 April 2017 10:23

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag