Annas arbete med Stävie trail prisas

Får 2017-års Friskvårdspris

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. Under fyra år har intresset för motionsloppet Stävie trail växt lavinartat. I våras deltog cirka 800 personer. Nu prisas Anna Nystedt, en av initiativtagarna.

Förra veckan beslutade bildningsnämnden i Kävlinge kommun att tilldela Anna Nystedt 2017-års Friskvårdspris för hennes arbete med Stävie trail.
– Det var oväntat men det känns jätteroligt, säger Anna Nystedt till Lokaltidningen.
Priset betyder mycket för henne. Förutom den stora äran sporrar det henne att fortsätta med sitt arbete.
– Det är ett kvitto på att det man håller på med uppskattas och det gör en ännu mer taggad på att fortsätta, säger Anna och poängterar att hon inte gör det ensam.
– Jag arrangerar loppet tillsammans med Sarah Jaxell. Hon bor i Malmö och kan inte få priset men är väl värd ett omnämnande. Jag vill också tacka alla frivilliga vänner och släktingar som hjälper till. Utan dem hade Stävie trail inte varit vad det är.
Varje år utser arrangörerna ett mål för välgörenhet dit deltagarna själva har möjlighet att skänka pengar utöver anmälningsavgiften. I år kunde Anna och Sarah lämna över 15 000 kronor till Djurens rätt som var den organisation man hjälpte i år.
Bildningsnämnden valde också att prisa Per-Olof ”Pålle” Pålsson som är huvudtränare för elitkanotisterna i Lödde kanotklubb. Han tilldelas 2017-års Ledarpris.
Priserna kommer att delas ut vid nationaldagsfirandet i Kävlinge tisdagen den 6 juni.

arkivfoto: john nordh

arkivfoto: john nordh

Publicerad 15 May 2017 10:55

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag