Succé för juniorerna i Furulunds skytteförening

"Det är stort för vår klubb"

Av
Gustav Persson

SKYTTE. Det går bra för Furulunds skytteförening. Dennis Oscarsson, 17, och Niklas Jogmark, 18, kvalade i helgen in till en landskamp mot Danmark samtidigt som Mattias Jogmark, 20, åker till JVM nästa vecka.
Juniorerna i Furulunds skytteförening visar framfötterna. I helgen var Dennis Oscarsson och Niklas Jogmark i Alvesta och tävlade. De båda lyckades då kvala in till landslaget och kommer vara med och möta Danmark i en landskamp i augusti.
Bara sex juniorer har kvalat in till landskampen vilket gör det hela ännu mer imponerande.
– Vi är den enda föreningen som har två juniorer med. Det är stort för vår förening. De är duktiga de här två killarna. Dessutom kommer senioren Victor Webeklint vara med, säger ungdomsledaren Thomas Jogmark.
Dennis var med under en liknade landskamp förra året men det blir debut för Niklas. Mot Danmark handlar det om gevärsskytten från 50 meter.
– Man är junior upp till 24 år så killarna är ganska unga. Många som de möter är äldre och mer rutinerade. Så det är en stor möjlighet att utvecklas och det kommer sporra de båda. Och så är de kompisar från samma klubb så de tycker förstås det är kul att åka tillsammans.
Men framgångarna för föreningen slutar inte där. Under midsommarhelgen åker Mattias Jogmark till Tyskland och junior-VM.
– Han har tidigare varit med på EM men det här blir det första världsmästerskapet. Att bli topp 20 hoppas han definitivt på.
För Mattias handlar det om de internationella grenarna 60 skott liggande och 3 x 40 skott där man skjuter från knä, liggande och stående.
Vad betyder det för klubben att det går så bra för juniorerna?
– Det är kul för oss så klart. Klubben har ett par duktiga seniorer också som varit på VM och världscupen. Så det är kul att få nytt blod underifrån. Sen är det också så att skytte är en liten sport och vi har svårt att få nya skyttar. Så vi tycker så klart om att få uppmärksamhet, då kanske man kan få någon ny medlem.

Publicerad 13 June 2017 11:04

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag