Tunga namn hyllar Barsebäck efter tävlingen

"Det blir vi verkligen glad för"

Av
Gustav Persson

GOLF. Barsebäck hyllas efter Nordea Masters. Tunga namn som stjärnan Lee Westwood och Europatourens tour director Mikael Eriksson har personligen hört av sig med beröm.
– Det blir vi verkligen glad för, säger Per Lindroth, director of golf på Barsebäck.
Som väntat blev det en stor golffest när Nordea Masters återvände till Barsebäck efter åtta år. Nu har gått drygt en vecka sedan italienaren Renato Paratore överraskande stod som segrare och Per Lindroth kan i lugn och ro titta tillbaka på tävlingen.
– Den blev kanske till och med lite bättre än vad vi hade hoppats. Det var en fantastisk vecka och alla var väldigt positiva. Det var en härlig stämning och häftig känsla som är lite svår att återge i ord. Och det gäller alla, publiken, arrangörerna Lagardére, spelarna och Europatouren var nöjda. Våra medlemmar här på klubben är också glad och tyckte att det var en häftig upplevelse.
Totalt var 86 100 åskådare på plats och många spelare har hylla stämningen under tävlingen.
– Vi är nöjda med publiksiffran, sen är det ju alltid det där med om… Om det inte hade regnat kanske det kommit ännu fler. Men det viktigaste för oss är inte publiksiffran utan att de som är här; publiken, spelarna, sponsorerna och andra är nöjda. Och det var de. Det är viktigast av allt.
I efterhand har man också fått bevis på det. Stjärnan Lee Westwood skriver bland annat i ett brev till klubben att han njöt av att komma tillbaka till Barsebäck och Malmö samtidigt som han gratulerar till en fantastisk tävling. Europatourens tour director Mikael Eriksson berömmer i ett brev banans skick där han berättar att spelarna lovordade banan och hur den spelades.
– Vi är verkligen glad för det. All eloge till de som jobbat med banan. De har verkligen slitit. Vi jobbar med naturen och vädret är inget man kan påverka. Med tanke på förutsättningarna med den kalla våren är arbetet de gjorde fantastiskt.
Det är klart att Nordea Masters arrangeras även nästa år. På vilken bana är dock ännu inte officiellt men Barsebäck står gärna som arrangör för en ny stortävling.
– Det har vi inget emot. Vi är duktiga på att arrangera och har en bra plats. Vi står gärna till förfogande igen.

Publicerad 14 June 2017 11:27

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag