Naturinspirerade motiv glädjer många:

”En enorm respons”

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. Har du sett de naturinspirerade målningarna på ett pumphus vid väg 108 och på ett torn vid Kävlinge reningsverk? Bakom verken, som hyllas av Kävlingeborna, står konstnären Christian Palla.

En tupp, en gås och gula blommor. Den som färdas förbi pumphuset på väg 108 mellan Kävlinge och Södervidinge kan nu vila ögonen på ett landskap inspirerat av Skåne med mycket färger och detaljer. Christian Palla lät sig inspireras av naturen runt omkring när han började måla.

– Det var en tupp som gol när jag målade och de gula blommorna växer runt omkring. Huset smälter in i landskapet och det kommer bli kul att ha ett sommarlandskap kvar när det blir vinter, säger han.

Vid reningsverket valde han ett vattentema för att smycka ett 15 meter högt torn medan kollegan Tim Nedrup bland annat målade en haj, en bläckfisk och en delfin på en annan byggnad vid reningsverket.

Christian Palla berättar att vissa människor fortfarande är skeptiska till graffitikonsten.

– Så fort man sprutar på färgen istället för att använda pensel så kan folk vara skeptiska. Men det brukar vända när verket väl är färdigt, säger han.

I Kävlinge däremot har hans målningar väckt stor glädje. Konstverken har hyllats av Kävlingeborna och på Facebooksidan ”Kävlingekoll” är de glada tillropen många.

– Folk stannade och pratade med mig när jag målarde och vissa tutade och gjorde tumme upp. Det har varit en enorm respons och alla kommentarer har varit positiva, säger Christian Palla.

Ännu ett verk är planerat. Redan denna helg planerar han att sätta igång med en målning på ett pumphus vid Galleria Center Syd. Hur den kommer att se ut vill han inte avslöja riktigt än.

– Men det kommer bli ett Kävlingetema utan att säga för mycket, säger Christian Palla.

Enligt Tom Nielsen, VA-chef på Kävlinge kommun som var den som fick idén att smycka ut byggnaderna, kan det bli aktuellt med fler målningar nästa år.

– Eftersom många verkar uppskatta det så är det lättare att genomföra, säger han.

Christian Palla framför sitt verk. foto: christian palla

Christian Palla framför sitt verk. foto: christian palla

foto: christian palla

foto: christian palla

foto: christian palla

foto: christian palla

foto: christian palla

foto: christian palla

Publicerad 28 August 2017 13:43

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag