Skadegörelse tvingar förening att söka mer bidrag

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. Under säsongen har Folkets park i Kävlinge drabbats av upprepad skadegörelse och inbrott. Något som har varit mycket kostsamt för andelsföreningen som driver parken. Nu ber man kommunen om hjälp.

Bland annat har fyra tältdukar förstörts. De kostade 26 000 kronor att reparera. Belysning i parken har också vandaliserats och efter ett inbrott i kiosken tvingades föreningen köpa en ny dörr.

Enligt föreningens ordförande Rosemarie Jensen Henningsson uppgår den totala kostnaden för inbrotten och skadegörelsen under säsongen till över 100 000 kronor. Pengar som föreningen inte har. Därför ansöker man nu om ett tilläggsbidrag på 100 000 kronor av Kävlinge kommun.

– Vi försöker klara oss själva men nu behöver vi hjälp, säger Rosemarie Jensen Henningsson och fortsätter:

– Det känns väldigt trist. Vi försöker driva parken på ett bra sätt och så är det folk som förstör och har i sönder saker som kostar oss massor av pengar. Utan de här kostnaderna hade vi gått plus och kunnat ha råd att fixa grejer. Det är många saker som vi behöver fixas inför nästa säsong. Bland annat behövs en fjärdedel av golvet på dansbanan läggas om.

Säsongen har annars varit lyckad. Enligt Rosemarie Jensen Henningsson har Folkets park haft 22 000 besökare under sommaren, dryg 2000 fler än året innan.

Föreningen hoppas nu att de ska få tilläggsbidraget av kommunen.

Om ni inte får pengarna, kommer det att påverka evenemangen nästa sommar?

– Det hoppas vi väl inte. Vi försöker verkligen att driva det så gott det går. Många tycker det är positivt och roligt att vi anordnar grejer i parken.

Enligt Mats Svedberg, kanslichef på Kävlinge kommun, kommer föreningen få ett besked från kommunen i början av oktober.

Publicerad 07 September 2017 10:54

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag