Tjejerna från Furulund redo för division 2

Av
John Nordh

John Nordh

FURULUND. Nyligen blev det klart. Furulund IK:s unga damlag tog hem vinsten i division 3 och spelar därmed i tvåan nästa säsong.

Laget bildades så sent som 2014. Redan efter första säsongen klättrade tjejerna upp i division 3 där de har legat fram tills nu. Men nästa säsong är det alltså dags för division 2. Rolf Andersson, som leder laget tillsammans med Jörgen Frick och Ken Reimertz, är imponerad. Speciellt eftersom många av spelarna är så unga.

– Medelåldern ligger på mellan 17 och 18 år. Vi har väldigt gott om flickor som spelar i de yngre lagen som vi har fått ta hjälp av, säger Rolf Andersson.

Det är just mixen mellan de yngre och de lite äldre spelarna som han tror är en av anledningarna till framgången.

– Vi har en stomme av spelare som har funnits i ganska många år och på så sätt har det byggts upp en erfarenhet. Sen är de yngre tjejerna som har kommit in väldigt duktiga. De har både kompletterat och stundtals burit laget, säger Rolf Andersson.

En annan nyckel till framgång är mentaliteten som finns i laget.

– Inställningen är att vi kör på oavsett och att vi aldrig viker oss. Den egenskapen är guld värd.

Den mentaliteten kan troligtvis komma att behövas. Motståndet förväntas vara betydligt tuffare i division 2 jämfört med i trean.

– Det skiljer sig ganska mycket mellan divisionerna, säger Rolf Andersson och fortsätter:

– Målsättningen i första hand är att utveckla tjejerna individuellt och att utveckla laget, sen hur långt det räcker får man kika på när året är slut.

Förutom att vinna serien, tog laget också hem den så kallade Publikligan med ett snitt på 73 åskådare per match. Dessutom blev lagets spelare Amanda Willas seriens skyttedrottning med 27 mål på 18 matcher.

Publicerad 03 October 2017 09:10

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag