Mammans efterlysning: ”Vem körde på min dotter?”

Vittnen söks efter smitningsolycka

KÄVLINGE. När 15-åriga Wilma var på väg hem från gymmet under tisdagskvällen blev hon påkörd av en bil. Föraren avvek från platsen och nu söker hennes mamma efter både gärningsman och potentiella vittnen som sett något.

– Jag vet att det åtminstone finns två män som sett eller hört det som hänt. En man i 30-årsåldern var snäll och hjälpte Wilma hem och en äldre man stod och pratade med föraren direkt efter olyckan. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dem båda. Självklart vill jag även komma i kontakt med föraren, om han vill ge sig tillkänna, säger mamma Patricia Nicolaisen.

Det var vid 20.10 tiden i går kväll som Wilma sa hejdå till sin storasyster utanför gymmet Nordic Wellness för att sedan korsa gatan till bostaden på andra sidan.

När Wilma gick över vägen träffades hon plötsligt av en bil och hon flög flera meter. Omtumlad lyckades hon ringa sin syster som sprang hem till sin mamma.

När Patricia fick höra vad som hänt skyndade hon sig ut på gatan. Bilen som träffat hennes dotter stod då kvar. Föraren pratade med en äldre man.

– Själv var jag så stressad att jag inte tänkte klart. Jag ville bara hitta Wilma. Hon var inte var kvar på platsen då hon hade fått hjälp av en man att ta sig hem. När jag kom tillbaka hem kom hon haltade och klagade på att hon hade ont i ryggen. Efter att jag försäkrat mig om att hon var okej sprang jag tillbaka ut på gatan, men då var både bilen och vittnet borta, förklarar Patricia.

Det är alltså den äldre man som Patricia sett stå och prata med föraren som hon nu vill komma i kontakt med. Hon efterlyser även den unga man som hjälpte hennes dotter hem.

– Han såg visserligen inte när det inträffade utan hörde bara smällen. Men det här skedde precis utanför gymmet så det måste finnas fler som sett vad som hänt, säger hon.

Wilma undersöktes under tisdagskvällen på sjukhus och verkar ha klarat sig helskinnat bortsett från några blåmärken och skrubbsår.

Händelsen är polisanmäld.

Publicerad 31 January 2018 13:54

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag