Ryttare varnas efter tragisk olycka

Häst fastnade i kvicksand – fick avlivas

SAXTORP. Efter att en häst gått ner sig i dyn så illa att den fick avlivas varnas ryttare för att rida vid de populära sjöarna i Saxtorp.

”Med anledning av en allvarlig olycka som nyss skett, vill vi och räddningstjänsten varna alla för att rida i Saxtorps sjöarna då där är kvicksand på botten”, skriver Distriktsveterinärerna i Flyinge på Facebook.

Det var under lördagen som en häst fick avlivas efter att den gått ner sig i den leriga sjöbottnen. Enligt räddningstjänsten sjönk hästen så mycket att endast huvudet och ena sidan var över ytan. Efter nästan en timmes räddningsarbete fattade veterinär beslut om avlivning efter att hästen knäckt sitt ena bakben.

– Vi gjorde allt vi kunde med styrkor både från Löddeköpinge och den från Genarp som är specialist på djurräddningar, men hästen satt så hårt fast i botten att vi inte kunde få upp den. Slutligen fattade veterinären beslut om avlivning, säger inre befäl Mattias Sköld till tidningen Ridsport, som var först att rapportera om olyckan.

Sjöarna är populära utflyktsmål för just ryttare. Räddningstjänsten för därför diskussion med markägaren om vad som kan göras. De har även kontakt med den närliggande stall och ridskolor.

Olycksplatsen är under tiden avspärrad med band.

Publicerad 08 May 2018 00:00

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag