Köerna hade så gott som börjat lätta efter morgonens olycka på E6 när det small igen. Nu är vägen avstängd i södergående riktning.

Köerna hade så gott som börjat lätta efter morgonens olycka på E6 när det small igen. Nu är vägen avstängd i södergående riktning. Foto: Byrd/Claes Hall

Milslånga köer på E6 efter olycka

Olycka under morgonen skapar stopp i trafiken

LANDSKRONA/LÖDDEKÖPINGE. Det råder just nu begränsad framkomlighet på E6 i södergående riktning efter två olyckor under onsdagsmorgonen.

Av
Sanna Hjalmarsson

Andreas Holm

Enligt Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral ska flera fordon ha varit inblandade.

– Totalt tre bilar har fått bärgas från platsen, berättar han.

Räddningsinsatsen avslutades på plats strax efter 8.30, men enligt trafikanter på väg söderut råder det fortsatt milslånga köer och begränsad framkomlighet från Landskrona södra och ner mot Löddeköpinge där olyckan inträffade.

Huruvida det är den tidigare olyckan som fortsatt ställer till problem är dock oklart.

– Köer blir det ändå oavsett om det är sol och varmt eller om det är snöoväder, särskilt om de byggts på under morgonen, säger Calle Persson.

Strax efter 9-tiden small det igen på E6. Vägen i södergående riktning har stängts av efter en trafikolycka norr om Löddeköpinge, mellan trafikplats Lundåkra och trafikplats Löddeköpinge. Två personer klagade på nacksmärtor men det är oklart om någon förts med ambulans till sjukhus.

Ett körfält öppnades strax efter 09.30 men Trafikverket varnar för fortsatt långa köer vid olycksplatsen. Strax efter 10 släpptes trafiken på i båda körfälten men räkna med fortsatta köer under närmsta tiden.

Långa köer på E6.

Långa köer på E6. Foto: Byrd/Claes Hall

Publicerad 21 November 2018 08:55