Insänt: "Tryggare ekonomi för över 4900 familjer i Kävlinge"

Av
Lokaltidninge.se/kävlinge

INSÄNT/KÄVLINGE. Nu höjs barnbidraget med 200 kronor. Det innebär ett extra tillskott i vardagen och en tryggare ekonomi för över 4900 familjer i Kävlinge.

Sverige ska vara ett ledande välfärdsland där alla barn får växa upp i trygghet. Inget barn väljer sina föräldrar, men alla ska ha rätt till en bra uppväxt. Så är det inte idag. Om vi ska ta tillvara på varje barns fulla potential behövs satsningar för att trygga alla barns uppväxt.

Därför höjer vi nu barnbidraget med 200 kronor. För en tvåbarnsfamilj innebär det 400 kronor mer i plånboken per månad. Med höjningen får många fler familjer en bättre ekonomi och färre barn behöver oroa sig för att pengarna ska ta slut innan månaden gör det.

För många familjer är det ett välbehövligt bidrag. Det kan räcka till fritidsaktiviteter eller nya gummistövlar. Och om det sparas under hela uppväxten räcker det för att ta körkort. Det är helt enkelt pengar som kan möjliggöra en tryggare och roligare uppväxt för många barn.

För oss socialdemokrater har målet alltid varit att varje generation ska få det bättre än sina föräldrars. Det kräver handlingskraft, politiskt mod och ekonomiska investeringar. Det är investeringar som vi är beredd att göra. Därför höjer vi nu barnbidraget för första gången på 10 år. Samtidigt höjs underhållsstödet rejält.

Svensk ekonomi är stark och det ska komma alla till del. Genom att investera i barnfamiljer stärker vi jämlikheten. Genom att investera i våra barn investerar vi i framtiden.

Catrin Tufvesson (S)

Oppositionsråd i Kävlinge

Kerstin Nilsson (S)

Riksdagsledamot från Kävlinge

Publicerad 21 March 2018 14:40

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag