Genrebild

Genrebild Foto: Mostphotos

Insänt: "Socialdemokraternas lögner är ett tecken på desperation"

Sverigedemokraterna säger nej till marknadshyror! Vi upprepar: Sverigedemokraterna säger nej till marknadshyror! Motsatt besked och hot om att en röst på SD kan innebära chockhöjda hyror har pumpats ut från Socialdemokraterna de senaste veckorna. Samma lögnaktiga propaganda skickas ut från Hyresgästföreningen som står Socialdemokraterna nära. Visst tillhör överdrifter till viss del slutspurten av en valrörelse, men rena lögner har ingenting i den svenska valrörelsen att göra! Det Socialdemokraterna hänvisar till är en rubriksättning i en artikel i Dagens Industri från 2017 där vår ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt resonerar kring hur man skulle kunna förbättra situationen på bostadsmarknaden. Det förs ett resonemang, varken mer eller mindre. Senare har vi utvecklat detta resonemang och landat i ett ställningstagande.

Det ställningstagandet är att vi tycker att dagens system är bra och därför är kritiska till att ändra det. Vi menar också att det saknas underlag för att det skulle byggas fler bostäder om marknadshyror införs. Därmed är vi övertygade om att marknadshyror i dagens bostadskris bara skulle leda till kraftigt höjda hyror och därmed försämrad ekonomi för de boende.

På lördagens höstmarknad blev vi uppmärksammade på att Socialdemokraterna i Kävlinge hade satt upp en skylt vid sitt tält där de påstod att en röst på SD kan innebära chockhöjda hyror. När vi vänligt frågade varför de far med osanning ville de inte prata med oss. Efter ett tag kom Oppositionsråd Catrin Tufvesson fram och när hon blev konfronterad med sitt partis lögner tog hon till slut bort skylten. Kanske var det för att de insåg att fulspel inte gynnar varken valrörelsen, väljarna eller det Socialdemokratiska partiet? Mer troligt berodde det på att en fotograf från Lokaltidningen stod bredvid med kameran i högsta hugg.

Oavsett anledning är det alltför ofta vi får erfara detta osmakliga beteende från Socialdemokraterna. Budskap, citat och uttalanden tolkas så illvilligt det bara går för att plocka politiska poäng och skapa konfliktytor som inte existerar. Debatten flyttar fokus till att handla om helt andra saker än vad som egentligen debatterades från början och vad som på riktigt är viktiga frågor för väljarna. Sverigedemokraternas utgångspunkt är alltid att eftersträva en sansad debatt och att bemöta våra politiska motståndare med respekt och ärlighet. Möjligtvis är det naivt att tro att även Socialdemokraterna ska göra detsamma, även om vi önskar att det vore så.

Kommuninvånare i Kävlinge och hela Sverige kan också känna sig trygga med att vi inte kommer bidra till några chockhöjda hyror. Denna lögn är endast ett uttryck för socialdemokratisk desperation och baserar sig på Socialdemokraternas illvilliga tolkningar.

Lars Andersson

Henrik Ekberg

Helene Torhaug

Jessica Hansson

Robin Persson

Christer Andersson

Lennart Ekström

Jens Larsson

Halina Erichson

Thomas Borg

Stefan Palm

Thomas Salomon

Sverigedemokraterna i Kävlinge

Publicerad 05 September 2018 11:17