foto: mostphotos
foto: mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Fler godkända elever – trots missat mål med Framtidens skola


KÄVLINGE. 2011 påbörjade Kävlinge kommun utvecklingsprojektet Framtidens skola. Målet var att kommunen inom fem år skulle vara bland de 20 bästa skolkommunerna i landet enligt Sveriges kommuner och landstings (SKL) ranking. Som Lokaltidningen tidigare har skrivit nåddes inte målet. 2016 landade Kävlinge kommun på plats 51, hela 31 placeringar under ribban man hade satt upp.

– Vi satte ett högt mål och nådde inte riktigt dit men det beror på att många andra kommuner också har förbättrat sina resultat rejält. Hos eleverna har utvecklingen varit positiv och betygen har förbättrats, säger skolchef Barbro Börjesson i ett pressmeddelande.

Enligt Kävlinge kommun har andelen elever som uppnår de nationella målen i samtliga ämnen ökat sedan projektet inleddes. Fler är dessutom behöriga till gymnasiet och fler uppnår minst godkänd nivå i ämnesproven i årskurs nio.

Nu går projektet in i nästa fas och blir en del av det systematiska kvalitetsarbetet där arbetet med olika fokusområden fortsätter. Några av dem är: undervisningens kvalité, digitala lärmedel, förbättrade lärmiljöer och satsningar på matematik och svenska.


Publicerad: 09. augusti 2017 15:08
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kävlinge Nya

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa