För fritidsledaren Tim Olsson påverkas jobbet av ungdomarnas fyrverkerismällande och rökande utanför porten.
För fritidsledaren Tim Olsson påverkas jobbet av ungdomarnas fyrverkerismällande och rökande utanför porten.
Foto: Fredrik Nilsson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Fritidsgård håller dörrarna låsta för att slippa stök

Föräldrar och personal känner sig otrygga


KÄVLINGE. På Annelunds fritidsgård har man börjat låsa dörren. Området utanför källarlokalen har nämligen blivit ett populärt tillhåll för äldre ungdomar, cigaretter och smällare.

– Det har blivit totalt kaos med rökning och smällare här utanför och det verkar inte som att någon kan göra något åt det riktigt, säger Tim Olsson som är fritidsledare på Annelunds fritidsgård.

Fritidsgården har öppet på vardagar från halv två på eftermiddagen till klockan 21 på kvällen och på helgen 18-23. Där får ungdomar upp till 18 år vistas och det är ett populärt tillhåll för Kävlinges unga medborgare. Men på senaste tiden har en del föräldrar börjat oroa sig för att släppa iväg sina barn dit.

– Det är mycket stök runt fritidsgården med alkohol, smällare och rökning. Vi känner oss inte trygga med att släppa iväg vårt barn dit, säger en förälder till Lokaltidningen.

Rädslan för att ungdomarna ska råka ut för något eller lockas till att prova på alkohol eller smälla raketer gör att många föräldrar kör sina barn till och från fritidsgården, berättar föräldern som tidningen pratat med.

– Vi vill ju värna om fritidsgården och vårt barn vill gärna vara där. Men man känner en oro för att barnen ska lockas med, de tycker ju att det där är coolt i den här åldern, säger föräldern.

Tim Olsson har träffat på personer med alkohol utanför men det är främst smällarna och raketerna alldeles utanför dörren stör verksamheten. På flera håll i Skåne har det varit mycket stök med just raketer de senaste dagarna där både räddningstjänst och privatpersoner blivit beskjutna.

På Annelunds fritidsgård har man fått mycket stöd från polis och vaktbolag men trots det måste en i personalen alltid ha koll på dörren.

– Vi är alltid två som jobbar här, en får hänga med ungdomarna och den andre får agera någon sorts dörrvakt och se till att inga obehöriga kommer in eller att vi får in raketer i lokalen. Men vi kan inte själva gå ut och konfrontera de som hänger här för då är vi också otrygga, säger Tim Olsson.

Han upplever att de får mycket stöd från polisen och ett vaktbolag går också en runda runt lokalen men när de inte är där blir det genast stökigt igen. Därför tycker han att det är bra att föräldrarna följer sina barn till fritidsgården.

– Vi jobbar stenhårt för att ungdomarna ska känna sig trygga men det är bra om föräldrarna fortsätter följa barnen och inte släpper iväg dem själva. Förhoppningsvis lägger det sig snart, polisen var här igår och styrde upp ordentligt, säger Tim Olsson.


Publicerad: 30. december 2016 17:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kävlinge Nya

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa