Lackalänga kyrka. foto: mostphotos
Lackalänga kyrka. foto: mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Lackalänga skola väljer också bort avslutning i kyrka


FURULUND. Nyligen skrev Lokaltidningen att Korsbackaskolans ledning har bestämt att inte hålla sin avslutning i Korsbackakyrkan i år. Nu har även Lackalänga skola beslutat att inte gå till kyrkan i år.

Många blev upprörda av Lokaltidningens artikel om att Korsbackaskolan i år väljer att bryta den mångåriga traditionen att hålla sin skolavslutning i Korsbackakyrkan. Enligt rektor Camilla Persson grundar sig beslutet på att alla elever inte skulle få plats i kyrkan. Istället för att dela upp eleverna, har man istället valt att ha en gemensam avslutning i skolans idrottshall.

– Det är viktigt att ha en gemensam skolavslutning, det är värdefullt att vara tillsammans, sade hon till Lokaltidningen.

Enligt elevrådets ordförande Saga Svensson ser de flesta eleverna inte det som något problem.

 – Vi har varit där varje år så för vissa är det säkert mysigt att gå dit. Men på grund av att vi är för många kan vi inte vara i kyrkan och det är bara att acceptera, det är inte mer med det, sade hon.

Nu har ledningen på Lackalänga skola i Furulund också bestämt att inte hålla sin avslutning i Lackalänga kyrkan i år. Istället kommer den att hållas på skolgården.

”Sorgligt och irriterande”, tycker en förälder som har skrivit på Åsikt Kävlinge: ”Att skolavslutningen hålls just i kyrkan betyder mycket för såväl elever som föräldrar. Uppenbarligen är detta något som de i skolans ledningsgrupp inte inser”, skriver hen.

Enligt Gunilla Frangeur, skolans rektor, vill ledningen, precis som på Korsbackaskolan, prioritera en gemensam avslutning för alla barn som går på skolan. ”Och vi är glada att vi kan bjuda in alla föräldrar som vill komma”, skriver hon och påtalar att förändringen av traditionen också sammanfaller med att kyrkan renoveras.


Publicerad: 12. juni 2017 09:15
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kävlinge Nya

Startsidan just nu