Efter vandringen fick eleverna i klassen rösta på vilka två bidrag de skulle skicka in till fototävlingen. Lian Hjorths bild var en av dem och det slutade med att klassen vann hela kommuntävlingen. foto: john nordh
Efter vandringen fick eleverna i klassen rösta på vilka två bidrag de skulle skicka in till fototävlingen. Lian Hjorths bild var en av dem och det slutade med att klassen vann hela kommuntävlingen. foto: john nordh
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Lian tog bästa naturbilden


KÄVLINGE. Under en vandring med klassen i Fulltofta strövområde såg Lian Hjorth plötsligt hur höstsolen började leta sig fram mellan träden. Han tog en bild som nu har gett 5 000 kronor till klasskassan.

Under hösten vandrade cirka 4 000 skånska femteklassare på Skåneleden. Vandringen var en del av projektet ”En dag på Skåneleden”, som drivs av sparbanksstiftelserna Färs & Frosta, Finn och 1826 i samarbete med Sparbanken Skåne.

Eleverna fick som uppgift att dokumentera sina naturupplevelser i en fototävling.

När det var dags för eleverna i klass fem på Olympiaskolan i Kävlinge att vandra var det därför många av dem som hade kameran i högsta hugg. En av dem var Lian Hjorth. Hans bild ”En glänsande sol mellan träden” har nu utsetts till den bästa bilden av samtliga femteklassares foton i kommunen.

– Det känns kul att ha vunnit. Framför allt eftersom jag har gjort något bra för klassen, säger han och syftar på tillskottet på 5 000 kronor till klasskassan.

Vad femmorna ska använda pengarna till är ännu inte bestämt.

– Vi ska rösta om det nästa år, berättar läraren Johanna Petersson.

Lian Hjorth använder sig mest av sin mobiltelefon när han tar foton på fritiden. Han plåtar inte jätteofta men ibland händer det, berättar han.

– Om jag ser något riktigt fint så vill jag minnas ögonblicket.

Han tycker att det var kul att vara ute och vandra i skogen med klassen. I Fulltofta hade han aldrig tidigare varit. Hans favoritplats i Skåne är Skäralid.

– Ibland åker jag dit med familjen. Det är häftigt att stå där uppe på berget (Kopparhatten reds. anm.) och se hela skogen under sig, säger han.

"En glänsande sol mellan träden". foto: lian hjorth

Publicerad: 19. december 2016 11:39
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kävlinge Nya

Startsidan just nu