Petra Svensson är nöjd med Lina Larssons danslektioner.

Petra Svensson är nöjd med Lina Larssons danslektioner. "Det är så roligt att dansa", säger Petra Svensson. FOTO: Maria Kindgren

Disco från första stund

Av
Maria Kindgren

KÄVLINGE. Energi, ös och glädje. Så går det till på träningen inför föreställningen Energy explosion där sex dansare kommer att visa vad de går för.

Det var då Lina Larsson, danslärare, dansare och innehavare av dansstudion LL dance studio blev kontaktad av kommunen tidigare i år som allt började.
– Jag fick frågan om jag ville hålla en danskurs för funktionshindrade. Det verkade jättekul och det har det blivit också, säger hon.
Efter en intensiv hösttermin väntar snart finalen. Söndag 5 december 10.30 ges föreställningen Energy explosion på Kävlinge teater.
Intresset för danskursen har varit stort och till våren är det möjligt att ännu fler dansare kommer in till dansstudion. Under höstterminen har tre killar och tre tjejer tagit plats på dansgolvet.
– Det är så roligt att dansa, säger Petra Svensson, nöjd dansare.
Hennes danskompisar Andreas Gustafsson, Anne Packness, Nanina Blomqvist och Andreas Meissner håller med.
Petra Svensson är van vid att stå på scen och trivs med att stå inför publik. Hon har spelat Snövit inför 200 personer tidigare och är inte nervös inför föreställningen på Kävlinge teater.
– Det blir bara roligt, säger hon.

På Lina Larssons klasser är det alltid mycket rörelse.
– Och här är det låtar som man känner igen, Carola till exempel och på föreställningen blir det You´re the one that I want från Grease, säger hon.

Hon återkommer hela tiden till att rörelseglädje är det allra viktigaste i alla hennes klasser. Men passet följer det klassiska upplägget med uppvärmning, uppmjukning, balettövningar, styrka och dans.
Då passet drar igång börjar också discolampan snurra med det samma.
– Vi kör fullt ös varje vecka, säger Lina Larsson.
 

Publicerad 06 December 2010 11:14