Musikartisten Nilla Nielsen överlevde tsunamikatastrofen år 2004. Hon är en av flera artister som upptäder på Lions barngala i Löddeköpinge den 8 februari. Foto: NPP Photo Sweden

Musikartisten Nilla Nielsen överlevde tsunamikatastrofen år 2004. Hon är en av flera artister som upptäder på Lions barngala i Löddeköpinge den 8 februari. Foto: NPP Photo Sweden

Överlevare gästar jubilerande barngala

Musikern Nilla Nielsen har personlig erfarenhet av naturkatastrofer

LÖDDEKÖPINGE. För tionde året i rad anordnar Lions Club Löddeköpinge sin populära Barngala. I år väntas intäkterna gå till det tyfondrabbade Filippinerna. På scen återfinns bland andra musikartisten Nilla Nielsen, som har personlig erfarenhet av naturkatastrofer.

Den första Barngalan gick av stapeln år 2005 och anordnades till förmån för barn som drabbats av den fasansfulla tsunamikatastrofen i Sydostasien.

Den 8 februari är det dags för den tionde upplagan av galan i Löddeköpinge församlingshem. På scen återfinns bland andra sångerskan och låtskrivaren Nilla Nielsen, som skadades allvarligt under tsunamikatastrofen.
– Men jag hade turen att överleva och komma tillbaka. Därför kändes det naturligt att tacka ja till en gala som startades i samband med katastrofen, berättar Nilla Nielsen.

Hon har skrivit två sånger som är tillägnade de som förlorade någon i samband med tsunamin, varav en kommer att framföras i Löddeköpinge den 8 februari.
– Jag kommer dessutom att berätta lite om mina egna upplevelser från katastrofen, tillägger Nilla Nielsen, som även är aktuell med självbiografin ”Valhajsflickan”.

Under årens lopp har flera fadderbarn-projekt och barnbyar i utsatta områden fått stöd med hjälp av intäkterna från Barngalan i Löddeköpinge. Ändamålen skiftar från gång till gång beroende på var hjälpen behövs mest för tillfället.
– Vi räknar med ett netto på mellan 40 000 och 50 000 kronor. Pengar som används för stöd där stöd behövs. I år med största sannolikhet till projekt på Filipinerna, berättar Rolf Johansson, president i Lions Club Löddeköpinge, som arrangerar galan i samarbete med Löddebygdens församling och Bernt Hammarlund.

Årets gala bjuder på ett ovanligt stort program eftersom det är tioårsjubileum. Förutom Nilla Nielsen uppträder husbandet ”Dom ni vet” med Rosa som vokalissa. Dessutom utlovar arrangörerna en hemlig gästartist.

Den som vill vara med och stödja Lions hjälpverksamhet kan köpa en biljett till galan för 250 kronor. Antalet platser är dock begränsat.

Publicerad 16 January 2014 00:00