Fredrik och Anna Nystedt hoppas på runt 200 deltagare i terrängloppet Stävie trail. foto: privat

Fredrik och Anna Nystedt hoppas på runt 200 deltagare i terrängloppet Stävie trail. foto: privat

Ett terränglopp till förmån för barn med diabetes

Av
Tommy Stambolovski tommy.stambolovski@lokaltidningen.se

STÄVIE. Nästa helg arrangerar Kävlingeborna Fredrik och Anna Nystedt Stävie trail – ett terränglopp till förmån för diabetesdrabbade barn i Afrika.
- Ett lopp som är öppet för alla, förklarar Anna.
Söndagen den 9 mars går för första gången Stävie trail av stapeln.– Mitt på den skånska åkern kommer man få möjligheten att uppleva tjusningen med terränglöpning. Banan är småkuperad på stigar och skog och man kan springa, lunka eller gå. Antingen ett varv eller två, berättar Fredrik Nystedt som tillsammans med hustrun Anna står som arrangörer.
Diabetessjuka barn
Terrängloppet i sig är till förmån för barn med diabetes i Afrika och hela anmälningsavgiften går till att förbättra deras överlevnadsmöjligheter.
– Det är en del av ett välgörenhetsprojekt där jag samlar in pengar till en organisation som heter TT1 (Team Type 1) som hjälper barnen, säger Fredrik.
Organisationen har satt upp som mål att i år samla ihop 500 000 euro.Och till sommaren kommer Fredrik, tillsammans med ett lag från TT1, att cykla i ett av världens tuffaste motionslopp – Haute Route.
– Då kommer jag på sju dagar att cykla över 19 bergstoppar från Geneve till Nice. Det blir jobbigt, konstaterar 40-åringen.
Att sammanföra välgörenhet med motion är annars inte en ny företeelse för Fredrik och Anna.2010 arrangerade de nämligen Kävlinge Ultraintervaller, som blev väldigt uppskattad, där man samlade in drygt 46 000 kronor som skänktes till Alzheimerföreningen.
– Jag tror att det är lättare för människor att skänka pengar om de samtidigt får möjlighet att röra på sig, menar Anna.
Senare i vår har paret också en idé om att arrangera en cykelutmaning.
I skrivande stund har 140 deltagare i spridda åldrar anmält sig till Stävie trail.
– En siffra som vi är väldigt nöjda och glada över. Men samtidigt har vi en önskan om att få ihop 200, säger Fredrik.– Det som är bra är att alla kan vara med och vi har ju många familjer som kommer delta, tillägger Anna.
För att anmäla sig till loppet så kan man gå in på följande websajt: http://piggelina.se/stavietrail/
Den 28 februari är sista anmälningsdag.
 

Publicerad 20 February 2014 15:23