Stävie trail blev en stor succé

MOTIONSLOPP. Ett härligt solsken och en fantastisk bana mötte deltagarna i terrängloppet Stävie trail, som annordnades till förmån för diabetesdrabbade barn i Afrika.
- Alla var väldigt nöjda efteråt, konstarerar arrangören Fredrik Nystedt belåtet.
Fredrik och Anna Nystedt som i söndags arrangerade terrängloppet Stävie trail, hade förhoppningar om att locka runt 200 deltagare. Men intresset skulle faktiskt visa sig vara betydligt större än så.
Hela 377 löpare kom nämligen till start och man samlade ihop drygt 50 000 kronor, som kommer användas för att hjälpa diabetesdrabbade barn i Afrika.
– Vi är såklart hur nöjda som helst med det och i och med att det blev så pass stort så funderar vi nu på en uppföljning nästa år, säger Fredrik Nystedt.
Och förutsättningarna i Stävie kunde inte heller varit bättre.
– Vädret var helt fantastiskt och det bidrog till att alla var på ett glatt humör.
– Kön för att hämta ut en nummerlapp var över hundra meter lång men det blev ingen irritation för det utan folk stod och pratade med varandra och det var en avslappnad stämning, berättar Fredrik.
De flesta på plats var också lokalbor.
– Det kändes som att många kände varandra. Dessutom var det flera deltagare som i vanliga fall inte brukar springa motionslopp. Det var väl kopplingen till välgörenhetsprojektet som lockade samt att det hände något i bygden, tror Fredrik Nystedt.
Responsen efteråt har även varit väldigt bra.
– Alla vi pratat med har bara sagt positiva saker och de tyckte att banan fungerade utmärkt. En del visste ju faktiskt inte heller om att det fanns en skog ute i Stävie.
Fredrik och Anna har nu börjat smida planer på ett nytt välgörenhetsprojekt inom kort.– Det blir någon form av cykelutmaning. Men längre än så har vi inte kommit.
Kävlingebo vann
Det blev också ett par lokala framgångar. Damklassen, i loppet på 6,5 kilometer, vanns av Kävlingebon Sandra Fors på tiden 00.25.55.
– Hon har ju själv typ 1-diabetes, så det var lite speciellt, förklarar Fredrik.
Tvåa i samma distans slutade Lisa Jonsson Nordin från Skåneslättens OL med tiden 00.28.40.
 

Publicerad 11 March 2014 11:00

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag