Axel Löfvander under skyttiaden. foto: privat

Axel Löfvander under skyttiaden. foto: privat

Axel Löfvander slutade fyra i stor skyttetävling

Av
Tommy Stambolovski tommy.stambolovski@lokaltidningen.se

LUFTGEVÄR. Med ett imponerande skytte tog sig 9-årige Axel Löfvander hela vägen till riksfinalen i luftgevär. Och trots att han där var ett år yngre än de flesta så placerade han sig på en meriterande fjärdeplats.

Efter ett otroligt starkt skytte i föreningsomgången, distriktsomgången samt regionsomgången så blev skyttetalangen Axel Löfvander klar för riksfinalen i skyttiaden i sittande luftgevär.
Tävlingen, som räknas som ett inofficiellt ungdoms-SM för tio och elvaåringar, avgjordes under förra helgen i Eskilstuna.9-årige Axel, från Kävlinge Sportskytteklubb, var en av 28 skyttar som kom till start.
Kävlingessonen svarade också för en stark insats och slog personligt rekord med tre poäng. Detta placerade honom på en fjärdeplats i finalen.
– En placering som Axel var jättenöjd med. Han var lite nervös när kan skulle skjuta men lyckades ändå prestera ett bra resultat.
– Han har ju en liten tävlingsdjävul i sig, berättar pappa Fredrik Löfvander som själv är en storskytt och har sex SM-guld på meritlistan.
Noterbart är även att Axel, som nu kan titulera sig fjärde bäst i Sverige, var ett år yngre än de flesta deltagarna.
– Väldigt starkt. Det var det bästa han någonsin presterat och extra kul att det var på en riksomfattande tävling, säger Fredrik Lövfander.
Kävlingepågen som började med skytte när han var sex år gammal spås en lysande framtid.
– Vi kommer inte att pusha honom och så. Men så länge han tycker det är kul så får han köra på, menar Fredrik.
Ett par tävlingar i Skåne har Axel på schemat innan det är dags att ta farväl av vintersäsongen.
Kävlinge Sportskytteklubb hade ytterligare en skytt som kvalificerade sig till riksfinalen, nämligen Fabian Ljungqvist som dock blev sjuk och fick tacka nej.

Den 25:e mars är det också dags för Kävlinge Sportskytteklubbs klubbmästerskap i Korsbackahallen.
– Då kommer vi först köra en grundomgång och sedan blir det finalskjutning, säger Fredrik.
För övrigt så arrangerade klubben aktiviteter under sportlovet där ungdomar fick möjligheten att prova på luftgevärsskytte.
– Det var väldigt uppskattat och vi fick in flera nya medlemmar.
 

Publicerad 19 March 2014 13:55