Ett tiotal danssugna Kävlingebor kom till LL Dancestudios prova-på-kurs för äldre. Foto: Lena karlsson

Ett tiotal danssugna Kävlingebor kom till LL Dancestudios prova-på-kurs för äldre. Foto: Lena karlsson

Lina fokuserar på dansglädjen

Av
Lena Karlsson

KÄVLINGE. – Det viktiga är inte att man dansar perfekt utan att man har roligt, säger Lina Larsson på LL Dancestudio i Kävlinge. I höst har hon startat en kurs för danssugna 65-plussare.
Ett tiotal danssugna hade samlats på fredagseftermiddagen för att ta de första stegen i prova-på- kursen.
– Jag startade tidigare en grupp för dem över 30 år och uppåt. Men sen var det många som frågade om jag inte kunde starta en kurs för de som är lite äldre. Annars har jag ofta kurser där människor i alla åldrar kan vara med, säger dansledaren Lina Larsson.

Piggar upp

Dansen beskriver hon som disco- och showdans. Musiken är från 50-, 60-, 70-, och 80-talen.
– Man får gärna klä upp sig lite om man vill. Det är inget måste men jag personligen tycker att det piggar upp lite. Är det glamor så är det.
Hon har anpassat kursen en aning efter deltagarna som bland annat består av hennes egna föräldrar.
– Jag ser på dem om det funkar eller inte. Det får inte gå för fort. Dessutom har jag fått önskemål om att det inte ska gå för snabbt eller bli några piruetter.
Lina Larsson berättar vidare att hon har mycket att tacka sina föräldrar för. Men hon brukar inte rådfråga dem när det gäller koreografin.
– Nej, det är inte dem som jag har ärvt dansgenen från. Den måste ha hoppat över en generation, skrattar hon.
Anki Lindsjö är också en av dem som är på plats. För henne är det första gången.
– Jag tyckte det verkade vara en kul grej. Men när jag vaknade i morse undrade jag lite vad jag gett mig in på, säger Anki Lindsjö.

Mycket kasedans

En annan kursdeltagare är Inger Andersson som har dansat mycket kasedans i sina dar.
– Jag blev nyfiken på detta. Att dansa är ett bra sätt att få motion på samtidigt som man kommer i kontakt med andra, säger hon.
Även Danica Sirotic framhåller den social biten med danskursen.
– Jag kommer hit för att jag vill dansa och ha roligt. Här träffar man människor i alla åldrar och man känner sig varken för gammal eller för ung. Jag har varit här några gånger tidigare och dansat. Det är ett bra sätt att förena nytta med nöje.
En av de förhållandevis få herrarna i sällskapet är Göran Larsson.
– Jag har gått på salsa och bugg tidigare. Att dansa är ett trevligt sätt att röra sig på. Man blir pigg och glad av det. Även om man inte klarar av alla rörelser gör man sitt bästa.

Publicerad 21 September 2015 10:00