Stubbarna sticker upp cirka 40 centimeter ovanför marken. foto: privat

Stubbarna sticker upp cirka 40 centimeter ovanför marken. foto: privat

Farliga stubbar fortfarande kvar

Av
John Nordh

John Nordh

FURULUND/ÅLSTORP. ?Under våren genomfördes omfattande röjningar i Furulundskogen och Ålstorpskogen. Trots att flera kommun­invånare har påpekat risken med alla de stubbar som sticker upp ur marken, har problemet ännu inte åtgärdats.
I början av sommaren skrev Kävlinge Nya om de upprörda känslorna som röjningarna hade gett upphov till. Många sågade kommunens arbete och var mycket kritiska mot att man hade kapat sly och buskar så att stubbar på cirka 30 till 40 centimeter stack upp ur jorden. Svante Johansson i Furulund var en av de som var upprörda. Det är han fortfarande. Trots att han har påtalat problemet flera gånger för kommunen, har ännu inget hänt.
– Så här kan det inte vara. Det är farligt att gå här med hunden, säger Svante Johansson och fortsätter:
– De små stubbarna som är kvar har fått en massa skott. Skogen kommer bli ännu tätare nu. Arbetena har bara gjort det sämre.
 En annan som är kritisk är Peter Fahlcrantz som bor i närheten av Ålstorpskogen där det ser ut på samma sätt.
– Jag förstår inte varför de inte har kapat träden nere vid marknivån, säger han och berättar att han hoppas att kommunen ska åtgärda problemet.
– Dels så ser det inte bra ut och dels så kan man skada sig. Man kan inte gå ut i skogen längre.
Fotnot. ?Kävlinge Nya har upprepade gånger sökt Patrik Lund, naturvårdsstrateg på Kävlinge kommun, för en kommentar, men utan framgång.

Publicerad 28 October 2015 10:00