Nu är det klart att badhuset hamnar i Kävlinge. Pia Almström (M), hoppas att det ska stå klart om mellan tre och fem år. Illustration: gehl architects

Nu är det klart att badhuset hamnar i Kävlinge. Pia Almström (M), hoppas att det ska stå klart om mellan tre och fem år. Illustration: gehl architects

Beslutet klubbat:

Badet hamnar i Kävlinge

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. Nu är det klart att det framtida badhuset hamnar i Kävlinge och att Löddeköpinge blir utan bad. Beslutet klubbades på kommunstyrelsens sammanträde igår, onsdag.
Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande är nöjd med att beslutet är taget. Hon hoppas att badhuset kan stå klart om mellan tre och fem år.
– Nu får vi bara hoppas att de befintliga baden håller ända fram till att det nya är på plats.

Hur ser du på de många missnöjda rösterna mot beslutet?
– Det här var ett tufft beslut att ta och allting kan inte alltid sluta med att alla är jätteglada. Men jag hoppas att fler kommer vara nöjda när det här väl blir gjort och badet är färdigt. Nu ska alla praktiska frågor runt omkring lösas som till exempel att bussförbindelser till badet ska fungera.

Flera föreningar är oroliga för att kapaciteten kommer att minska när två bad blir ett. Hur ser du på det?
– Vi (Kvintetten reds. anm) känner inte oron som föreningarna känner. Vi har sagt att vi ska ha plats med allt i ett bad. Det blir samma antal banor vi har i dag och det kommer även bli fler mindre bassänger för träning. Simföreningarna ska vara med i arbetet med utformningen av badet.

Enligt Pia Almström innebär beslutet att kommunen nu kan sätta igång med det konkreta arbetet att göra en detaljplan för stationsområdet i Kävlinge där badet ska ligga. Nu kan även arbetet med Tolvåkersområdet påbörjas. En punkt som har varit låst, berättar hon.
Bland annat ska en ny förskola ersätta Tolvåkers förskola, en ny sporthall ska byggas på Tolvåkersområdet och Tolvåkerskolan ska byggas om och bli större.
– Första ska en ny del byggas som eleverna ska gå i under tiden som resten av skolan renoveras i två omgångar. När Tolvåkerskolan är klar ska man riva Söderparkskolan och eleverna ska flytta till Tolvåkerskolan, säger Pia Almström.

Publicerad 16 March 2017 07:55