Julen står för dörren

Mycket att se, göra och höra i december

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. Tro det eller ej. Julen står inför dörren och söndagen den 3 december är det den första advent. En mängd julevenemang går av stapeln i kommunen de kommande helgerna. Här kommer ett axplock.

Adventsutställning med Coloriterna: Fredagen den 1 december till söndagen den 3 december har målargruppen Coloriterna adventsutställning i sin nya lokal på Varuvägen 3 i Löddeköpinge.

Förutom Coloriterna medverkar Inga-Lill Andersson, Kristin Nilsson och Malin Prumell i utställningen. Klockan 11 till 16 är tiden som gäller samtliga dagar.

Julmys på Lödde centrum: Lördagen den 2 december mellan klockan 10 till 14 blir det julmys på Lödde centrum. Bland annat bjuds det på sång och musik av Kävlinge popkör och Simon Åkesson, känd från Idol 2017.

Dessutom blir det lotterier, pyssel och besök av tomten. Den som vill kan ta med sig sitt hemmabakade julgodis. Den bästa hemmabagaren vinner ett presentkort värt 1 000 kronor på Lödde centrum.

Tillsammanskafé med adventstema: Söndagen den 3 december bjuder Tillsammans för Kävlinge in till tillsammanskafé med adventstema på Lilla Kulturhuset Mejerigränd. Förutom den sedvanliga fikabuffén blir det pepparkaksbak och alla barn får en julklapp.

Dessutom finns det sällskapsspel och pysselhörna för stora och små och freeshop med kläder, barnböcker och prylar till hemmet. Tiden som gäller är klockan 14 till 16.

Julbasar: Fredagen den 8 december, mellan klockan 13 och 15.30 stundar daglig verksamhets årliga julbasar på Västra Långgatan 24 och på Stationen i Kävlinge. Det kommer finnas försäljning av bland annat betongsaker, ljus och vetekuddar och bjudas på fika till självkostnadspris. På Bibliotekscaféet serveras hembakat mellan klockan 10 och 15.

Julmarknad i Kävlinge centrum: Lördagen den 9 december är det dags för julmarknad i Kävlinge centrum mellan klockan 12 och 16. Uppträdanden av bland annat Kulturskolans sångelever, Musikskolan och Kävlinge kometkör kommer att ske innan det är dags för Luciatåg klockan 15.

Dessutom kommer Kävlinge kommun dela ut stipendier under dagen och tomten kommer att finnas på plats på KKB:s kontor mellan klockan 13 och 15.

Julkonsert med Morendo Brass: Lördagen den 9 december mellan klockan 16 och 17.30 är det dags för Morendo Brass årliga julkonsert i Korsbackakyrkan. Gratis inträde.

Publicerad 20 November 2017 10:46

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag