Polisen:

Nu behöver vi medborgarnas hjälp

Av
John Nordh

John Nordh

KÄVLINGE. Polisen i Kävlinge har med råge uppfyllt sitt medborgarlöfte om att utöka grannsamverkanskonceptet i kommunen. Inför de stundande mörka månaderna då inbrott ökar, uppmanar man nu föreningarna att bli aktiva.

Mellan november och februari ökar i regel antalet inbrott då dagarna är korta och nätterna desto längre. Problemet är långt ifrån unikt för Kävlinge kommun, utan gäller hela landet.

Ett av Kävlingepolisens sex medborgarlöften för 2017 har varit att arrangera minst två nya uppstartsmöten för grannsamverkan tillsammans med Kävlinge kommun där man också har informerat om dna-märkning. Nyligen släppte polisen sin rapport för kvartal tre av medborgarlöftena. Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge, kan konstatera att polisen kommer lyckats ha hålla sex stycken möten innan året är slut.

– Med tanke på att vi nu går in i en årstid med en högre frekvens av bostadsinbrott så vill jag uppmana de grannsamverkansföreningar som ännu inte har gjort det att aktivera sig. Nu behöver vi verkligen medborgarnas hjälp, säger han.

Under kvartal tre har Kävlingepolisen också fokuserat på att starta upp båtsamverkan i Barsebäck. Hösten är en tid då båtinbrott tenderar att öka.

– Nu är nog de flesta båtar upptagna, men när säsongen börjar närma sig sitt slut ligger de ofta fullutrustade och väntar på att åka upp, säger Michael Rydberg och fortsätter:

– Även under skollov kan vi se att skadegörelse på båtar ökar.

Under båtsamverkansmötena har polisen bland annat gett tips till båtägare att ha starka lås och att ta bort dyr elektronisk utrustning under vinterförvaringen.

– Vi har också tipsat om belysning och rondering, säger Michael Rydberg.

Polisen jobbar nu med medborgarlöftenas fjärde och sista kvartal för 2017 och arbetar även för fullt med att ta fram nya för 2018. Hur exakt de kommer att se ut vill Michael Rydberg ännu inte avslöja.

Publicerad 20 November 2017 10:38

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag