Bil kraschade in i småbarnsfamiljens hus

DÖSJEBRO. Sophie Dessalles höll på att natta sin treåriga son när det plötsligt small till utanför huset. En bil hade kraschat rakt in i väggen, precis utanför vardagsrummet där Sophies man Mikael satt.– Det har snurrat så mycket tankar, hade väggen varit tunnare kanske inte min man hade levt idag, säger Sophie Dessalles.

Av
John Nordh

Händelsen som utspelade sig en, fram tills dess, helt vanlig söndag kväll i november har satt djupa avtryck i Sophie och Mikael Dessalles liv. De har bott i huset strax utanför Dösjebro som ligger jämte Dagstorpsvägen, en landsväg med en hastighetsbegränsning på 70 kilometer i timmen, i sex år. Men det är först nu de har börjat känna sig otrygga.

– Vi har tvingats bygga upp en säker känsla eftersom man vill känna sig trygg där man bor. Vi älskar platsen och tycker allt annat är fint. Men den tryggheten vi har byggt upp finns inte längre, säger Sophie Dessalles.

Sedan olyckan har hon gått igenom händelsen flera gånger i sitt huvud. Sophie Dessalles har insett att det hela kunde ha gått betydligt mycket värre. Vad hade hänt om hon och Mikael var ute med barnen Edgar och Vidar eller om husets väggar varit tunnare?

– Det var vid sjutiden en helt vanlig söndag, i vanliga fall är båda barnen vakna då. Vi kunde ha hållit på med att packa ur bilen som också blev träffad i olyckan. Eller ännu värre, jag kunde ha varit och handlat själv och barnen hade somnat i bilen som så ofta vid den tidpunkten. Jag kan bara bära in ett barn i taget, säger hon.

Nu när det har gått en dryg vecka har hon börjat tänka framåt igen. Något måste göras åt hastigheten på vägen, tycker Sophie Dessalles.

Hon har varit i kontakt med både Trafikverket och länsstyrelsen men har ännu inte lyckats få gehör. Nu ska grannarna i området formulera en ansökan tillsammans till länsstyrelsen om att få hastigheten sänkt på sträckan.

Föraren av olycksbilen avvek från platsen och är nu misstänkt för smitning vid trafikolycka. Polisen sökte efter gärningsmannen med hund samma kväll men utan framgång.

– Vi har säkrat vissa spår på platsen som vi nu ska titta vidare på, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

– Det viktigaste för mig och familjen nu är inte att de hittar personen eller inte, även om det vore skönt så klart. Det viktigaste är istället att fokusera på att detta inte ska hända igen, säger Sophie Dessalles.

Bilen kraschade genom familjens staket innan den träffade huset och familjens bil. foto: privat

Bilen kraschade genom familjens staket innan den träffade huset och familjens bil. foto: privat

Publicerad 23 November 2017 10:39

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag