Almström: "Går inte att bygga billigare"

KÄVLINGE.

Enligt Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande, finns det helt enkelt inte tillräckligt många lediga lägenheter i nuläget för att komma till bukt med bostadsbristen. Hon står dessutom fast vid att modulbyggnader inte är en bra lösning.

I mitten av november meddelade Migrationsverket att man skulle låta skjutsa 24 nyanlända invånare till kommunhuset i Kävlinge. Detta eftersom kommunen misslyckats med att erbjuda boende till alla de som har anvisats till Kävlinge.

Enligt Kävlinge kommun är tanken att nyanlända successivt ska flytta till hyreslägenheter. Men det kommer att ta tid att bygga nya lägenheter och att bygga billigt är inte möjligt, enligt Pia Almström.

– Det hade varit jättebra att bygga billigare men med de byggregler vi har och annat omkring så är det jättesvårt, som det ser ut nu går det inte att bygga billigare, säger hon och berättar att det inte heller finns några planer på att bygga tillfälliga moduler i väntan på nya lägenheter.

– En modullägenhet kostar nästan dubbelt så mycket som en vanlig lägenhet.

Under tiden får kommunen förlita sig på temporära lösningar som vandrarhem och värdshuset. Nyligen skrev Kävlinge kommun ett avtal med ett vandrarhem som kommer att användas i väntan på andra alternativ. Avtalet sträcker sig fram till den sista maj nästa år och handlar om 14 större rum.

– Det bör kunna bo två eller tre personer i ett rum, det beror lite på familjekonstellationerna, säger Pia Almström.

När det gäller boendemiljön på värdshuset har politikerna gett Lärcentrum i uppdrag att förhandla med ägaren om olika åtgärder för hur boendemiljön kan förbättras.

– Lärcentrum har lite idéer för hur man skulle kunna öka trivseln där, säger Pia Almström.

Publicerad 06 December 2017 07:37

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag