De satsar på kravlöst spel för unga

FURULUND.

Att ha en aktiv fritid är viktigt, inte minst för barn och ungdomar. Men alla vill eller kan inte spela i ett lag. Därför startar nu Kävlinge Innebandyklubb en aktivitet dit alla de som bara vill röra på sig och ha roligt är välkomna.

Av
John Nordh

En gång i veckan, med start söndagen den 21 januari, håller Kävlinge Innebandyklubb öppet i Vikenhallen. Då är alla barn och ungdomar mellan tio år och uppåt välkomna att spela innebandy under kravlösa former.

– Vi kommer inte gå in på djupet i regler utan bara lära ut lite enkla grunder, säger Georg Nolander, ordförande i föreningen som drar i trådarna för aktiviteten, tillsammans med sekreterare Joel Nihlgränd och Malin Hansson.

Utrustning, såsom klubbor, bollar och skyddsglasögon finns att låna. Det enda som krävs att man tar med sig är innegympaskor och kläder att svettas i. För svettigt lär det bli.

– Fokus kommer att ligga på att röra på sig och ha kul, säger Malin Hansson.

Det var hon som fick idén att arrangera kravlös innebandy efter att ha sett hur olika hennes två söner trivs i lagsammanhang.

– Elvaåringen älskar lagsporter och är med på allt. Nioåringen vill också vara med men har det svårt för pressen som kan uppstå och därför kan det lätt bli missförstånd. Lagsporter är bra för att träna den sociala kompetensen, men traditionellt lagspel fungerar inte för alla.

Malin Hansson gick till styrelsen i Kävlinge Innebandyklubb och det visade sig att de gick i samma tankar. Nu hoppas de att aktiviteten ska bli välbesökt. Den kommer att pågå fram till slutet av innebandysäsongen i slutet av april.

"Fokus kommer att ligga på att röra sig och ha kul"

Blir intresset stort så kommer föreningen att fortsätta till hösten.

Det krävs inget medlemskap i föreningen för att få vara med. Men förhoppningen är aktiviteten kanske kan locka några nya medlemmar till Kävlinge Innebandyklubb.

– Intresset för innebandy är ganska stort. Vi har mellan 90 och 100 medlemmar och sju lag, fem pojklag, ett oldboys-lag och ett lag med kvinnor som kallar sig Mums. Men vi har inga flickor som spelar, det skulle vi gärna vilja ha, säger Georg Nolander.

Det första tillfället är söndagen den 21 januari mellan klockan 13 och 14. Samma tid gäller sedan samtliga söndagar fram till i slutet av april. Aktiviteten är gratis men Kävlinge Innebandyförening ser gärna att man föranmäler sitt intresse. Det görs genom att skicka ett mejl till georg.nolander@telia.com.

Publicerad 13 December 2017 00:00