Trög start för Snabb slant – men nu är flera ansökningar på väg

KÄVLINGE.

Det går fortfarande trögt för Snabb slant och hittills är det få ungdomar som har sökt stipendiet. Men enligt Cecilia Dellow, vikarierande kultursamordnare i Kävlinge kommun, är flera ansökningar på väg in.

Av
John Nordh

2015 instiftade Kävlinge kommun Snabb slant – ett stipendium som ungdomar mellan 13 och 25 år kan söka om de vill genomföra ett projekt på fritiden.

Trots att ungdomar kan beviljas mellan 500 och 7000 kronor har intresset av att söka pengar via Snabb slant varit lågt. Alexander Ursus och Isak Liljedahls ansökan är endast den andra som har kommit in och beviljats medel.

Men nu har det börjat röra på sig enligt Cecilia Dellow.

– Det har fortfarande inte kommit jättemånga ansökningar men det har pratats mycket om det ute bland ungdomarna och de har börjat förstå att det kanske inte är så komplicerat. Flera ansökningar är på väg in, säger hon.

"Pratats mycket om det ute bland ungdomarna"

Kävlinge kommun arbetar aktivt för att förmå ungdomar att söka. Bland annat informerar personalen på Kulturskolan sina elever om stipendiet.

Även på fritidsgårdarna pratar fritidsledarna om det och fungerar som stöd för de som funderar på att ansöka.

Det finns inga krav på idéerna för att de ska beviljas medel.

– Nej det kan vara allt möjligt, säger Cecilia Dellow och fortsätter:

– Går man omkring med en idé så tycker jag absolut att man ska söka och innan man gör det så kan man höra av sig till oss om man har några frågor. Vi hjälper gärna till att bolla idéer.

Det finns många fördelar med Snabb slant, enligt Cecilia Dellow. Pengarna är bara en del av vinsten.

– Som ungdom får man en möjlighet att gå igenom hela processen med att söka och få pengar till något som man tror på. Många ungdomar har inte så mycket pengar, detta blir en möjlighet att testa sina idéer.

Mer information om hur man söker Snabb slant finns på kommunens hemsida.

Cecilia Dellow.

Cecilia Dellow. arkivfoto: john nordh

Publicerad 25 January 2018 10:28

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag