Byggmaterial kastades på polisbil – två poliser till sjukhus

Polisen efterlyser tips efter händelsen

KÄVLINGE.

Två poliser fick åka till sjukhus efter att någon eller några kastade ner 15 kilo byggmaterial på deras bil från en gångbro. Nu efterlyser polisen tips från allmänheten. – Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

Av
John Nordh

Händelsen utspelade sig i förra veckan. När två poliser körde under gång- och cykelbron vid väg 108 mellan Rinnbovägen och Rinnebäcksvägen, small det plötsligt till i bilen. Någon eller några hade kastat ner byggmaterial på bilen.

De båda poliserna som satt i bilen fick uppsöka sjukvård samma natt och även polisbilen fick skador.

En anmälan om grov misshandel, grovt våld mot tjänsteman, vållande till kroppsskada samt skadegörelse är upprättad.

– Vi vet ju inte om det var riktat mot oss som poliser eller inte, men det har en mindre betydelse. Tilltaget som sådant är mycket allvarligt och jag undrar om de som gör det förstår vilken effekt det kan få. Föraren kan ju bli så chockad att det finns risk att köra av vägen. Dessutom skapar det en otrygghetskänsla när man kör under en bro, säger Michael Rydberg.

Några dagar efter händelsen gick polisen i Kävlinge ut med en efterlysning på sin Facebook-sida i hopp om att få in tips om händelsen eller andra av samma art. I skrivande stund har inlägget delats över 800 gånger och fått 1900 reaktioner.

– Vi är tacksamma om man hör av sig till oss om man hör något om detta, säger Michael Rydberg.

Publicerad 29 January 2018 10:43

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag