Klart: Malmö FF och Korsbackaskolan startar idrottsakademi

KÄVLINGE.

Från och med i höst kommer Korsbackaskolan i Kävlinge få en idrottsakademi med inriktning på fotboll. Skolan skrev nyligen ett avtal med Malmö FF.

Av
John Nordh

Till en början kommer idrottsakademin innefatta 24 elever i varje årskull. För att bli antagna måste eleverna genomgå en uttagning som kommer att skötas av Malmö FF:s tränare. Uttagningen görs inför årskurs sju och årets uttagning kommer att ske under våren.

Eleverna som blir antagna kommer inte att utgöra en egen klass, utan finnas spridda i två ordinarie klasser. Fotbollsträningen kommer också till största del att bedrivas utanför ordinarie skoltid tillsammans med Malmö FF:s tränare.

– Det finns en tydlig "code of conduct" (uppförandekod reds. anm.) som MFF har tagit fram. Den säger att skolan är nummer ett och att den måste skötas för att man ska få vara med på fotbollsträningarna, säger Mats I Svensson, rektor på Korsbackaskolan som står bakom initiativet.

Han har själv ett förflutet inom fotbollen. Bland annat har han spelat för Landskrona Bois. Mats I Svensson har startat upp två liknande fotbollsakademier tidigare, en i Landskrona tillsammans med Landskrona Bois och en i Höör tillsammans med Malmö FF.

– Jag har sett väldigt många fördelar med konceptet, mer rörelse i skolan är bra för kunskapsinhämtningen, säger Mats I Svensson.

Förhoppningen är att de 24 akademianslutna eleverna kommer att smitta av sig på resten att skolans elever att röra sig mer.

– Eftersom de finns utspridda i två klasser kommer de ha en smittoeffekt, säger Mats I Svensson som också hoppas att satsningen kommer att göra att elever från hela regionen ska söka sig till skolan.

Onsdagen den 14 februari klockan 18 håller Korsbackaskolan och MFF ett informationsmöte i skolans aula för alla som är intresserade.

Publicerad 01 February 2018 10:27

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag