Årets Stävie trail har redan slagit rekord

FURULUND.

Över 700 löpare är redan anmälda till terrängloppet Stävie trail som i år firar femårsjubileum. Redan nu står det klart att ett rekord har korsat mållinjen.

Av
John Nordh

Det är inte vilket rekord som helst som arrangörerna Anna Nystedt och Sarah Jaxell har lyckats slå.

Varje år väljer arrangörerna ut ett välgörenhetsmål och en del av anmälningsavgiften går dit. 2016 valdes Ronald McDonalds hus i Lund och 30 785 kronor samlades in.

"För tillfället är vi uppe i över 40 000 kronor"

I år har Anna Nystedt och Sarah Jaxell återigen valt att pengarna ska gå dit.

– 2016 bestämde vi oss för att slå det rekordet och det har vi redan nu lyckats med. För tillfället är vi uppe i över 40 000 kronor, säger Anna Nystedt.

Stävie trail har vuxit för varje år. Men nu har antalet löpare nått en maxgräns.

– Det är över 700 anmälda nu och vi börjar närma oss en maxgräns för vad skogen klarar av, säger Anna Nystedt.

Ordinarie anmälan är öppen till den 25 februari. Efteranmälan kan göras i mån av plats i samband med nummerlappsutdelningar i Kävlinge och Malmö veckan innan loppet, samt innan starten.

– Vi brukar alltid få några återbud sista veckan, folk blir förkylda eller stukar en fot, så det är absolut lönt att komma dit även om man inte hinner anmäla sig, säger Anna Nystedt.

Stävie trail går av stapeln söndagen den 4 mars från klockan 10. Deltagarna kan antingen välja att springa ett varv (6,5 kilometer) eller två (13 kilometer). Under dagen arrangeras också Stävie minitrail för de små löparna.

Publicerad 12 February 2018 14:38