Kommunen rensar i cykelställen

Av
John Nordh

KÄVLINGE. Har du långtidsparkerat din cykel vid den östra eller den västra cykelparkeringen vid Kävlinge station? Då är det läge att kolla till den. Det börjar bli trångt i cykelställen och nu ska Kävlinge kommun rensa bort övergivna cyklar.

Under tre veckor har man märkt samtliga cyklar med papperstejp. Under vecka 9 till och med 11 kommer cyklar med obruten tejp att omhändertas.

– I samband med utbyggnaden av Stationsstaden måste vi stänga cykelparkeringen på den östra sidan under en period. Vi misstänker därför att många istället kommer att parkera på den västra parkeringen. Så då passar vi på att rensa inför våren då allt fler börjar cykla, säger Anette Bengtsson, trafikingenjör i Kävlinge kommun.

Utrensningar av övergivna cyklar sker med några års mellanrum. Cyklar som omhändertas placeras i ett förråd i 90 dagar. Under den perioden kan ägaren hämta ut sin cykel utan kostnad under förutsättning att hen kan legitimera sig och intyga att hen är cykelns ägare. De cyklar som inte hämtas ut efter tre månader kommer att antingen skrotas eller säljas.

För tillfället finns det inga planer på att rensa borta cyklar från andra cykelställ i kommunen.

Publicerad 14 February 2018 15:03

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag