Vilande råd återupptas för att öka tryggheten

KÄVLINGE.

Rådet för trygghet och hälsa (RTH) återupptas efter att ha legat vilande en period. Ett av fokusområdena kommer att vara att stävja skadegörelsen som ökade i Kävlinge kommun förra året.

Av
John Nordh

I rådet ingår representanter från Kävlinge kommun, Polisen, Räddningstjänsten Syd, Svenska kyrkan, vaktbolag och handelsföreningarna. Syftet med rådet är att motverka brottslighet och skapa en tryggare kommun.

– Det är viktigt att poängtera att Kävlinge är en trygg kommun i jämförelse med många andra. Men det är viktigt att arbeta för att bättra på den upplevda tryggheten ännu mer, säger Björn Andersson, säkerhetschef.

– Vi ser många vinster med att samverka mellan olika aktörer. Vi kan bidra med många saker genom våra olika spetskompetenser, fortsätter han.

I samband med att den förre säkerhetschefen Per Nordén lämnade sin tjänst i april förra året lades arbetet med Rådet för trygghet och hälsa på is. Men nu är det alltså igång igen och det första sammanträdet ägde rum i slutet av januari. Många brott minskar i Kävlinge kommun men antalet anmälda fall av skadegörelse ökar enligt siffror från polisen. 2017 anmäldes 306 stycken fall till polisen. 2016 hamnade siffran på 267.

– Vi ska lägga extra fokus på att få ner skadegörelse, inbrott och stöld. Det är vardagsbrott som kan skapa otrygghet, säger Björn Andersson.

Publicerad 14 February 2018 08:57

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag