Flera av jobben finns inom gata/park.

Flera av jobben finns inom gata/park. foto: mostphotos

Högt tryck väntas på årets sommarjobb

KÄVLINGE.

Nu är det dags för Kävlinges ungdomar att ansöka om så kallad sommarpraktik. Precis som tidigare finns det ungefär hundra jobb att söka inom bland annat gata/park, hemvård, kultur eller barn och fritid.

Av
John Nordh

Enligt Susanne Söderstjerna, HR-konsult på Kävlinge kommun, brukar det vara ett par hundra ungdomar som söker varje år. Eftersom antalet platser är begränsat, måste Kävlinge kommun göra ett urval. De ungdomar som har utbildning inom det de ansöker om och som tidigare aldrig har haft praktikplats eller feriejobb inom kommunen går före i kön.

– Har man inte haft feriejobb tidigare så har man förtur, men det är svårt att vara helt rättvis och vi måste gardera oss för att det kan bli undantag, säger Susanne Söderstjerna.

Nytt för i år är att ungdomarna kan söka direkt på Kävlinge kommuns hemsida. Tidigare år har man använt sig av Offentliga jobb.

– Många ungdomar upplevde det som svårt att hitta jobben och att söka. Nu har vi lyssnat på synpunkterna och gör det lättare, säger Susanne Söderstjerna.

"Nu har vi lyssnat på synpunkterna och gör det lättare"

För att få söka sommarpraktik måste man vara mellan 16 och 18 år och folkbokförd i Kävlinge kommun. Längden varierar mellan tre till fyra veckor beroende på arbetsplats och varje arbetsdag är mellan sex och åtta timmar lång.

Två perioder finns att välja mellan: Vecka 25 till 27, alternativt vecka 26 till 28 eller vecka 29 till 31. 16-åringar får 72 kronor i timmen, 17-åringar 73 kronor och 18-åringar 95 kronor.

Senast den 18 mars vill Kävlinge kommun ha in ansökningar. Mer information om sommarpraktik finns på kommunens hemsida.

Publicerad 01 March 2018 13:56