Kävlinge HK:s damer upp i ettan

KÄVLINGE.

Efter många år lyckades Kävlinge HK:s damer ta sig tillbaka upp i division 1. – Det känns overkligt, säger lagets tränare Fredrik "Figge" Andersson efter helgens firande.

Av
John Nordh

Inför säsongen var det ingen som trodde att Kävlinge HK:s damlag skulle vara med och konkurrera om topplaceringarna i division 2. Men ju längre säsongen pågick, desto mer verkligt kändes lagets mål; att hamna på en kvalplats.

– H43 och Malmö HK var favorittippade innan säsongen satte igång. När vi i höstas krossade H43 hemma kände vi att det här kunde gå hela vägen och efterhand började vi komma med mer och mer i snacket, säger Fredrik "Figge" Andersson som leder lager tillsammans med Roger Svensson.

Mellan 500 och 600 åskådare såg matchen.

Mellan 500 och 600 åskådare såg matchen. foto: annelie ekelöw

Efter vinsten mot Vinslöv hemma i Korsbackahallen i lördags stod det klart. Kävlinge HK:s damlag spelar i division 1 nästa säsong. Enligt Figge Andersson har laget utvecklat ett bra försvarsspel och snabba omställningar som har varit en del av framgången.

– Det gör att vi straffar de lag ordentligt som inte har så bra avslut, säger han och fortsätter:

– Sen är vi också ett starkt kollektiv. Det är en härlig grupp och alla tjejerna vill utvecklas. Både de äldre rutinerade spelarna och de yngre har utvecklats mycket individuellt.

Målet är nu att etablera sig i division 1. Enligt Figge Andersson är det en bra serie att utvecklas inom som spelare.

– Det hade varit jättebra för Kävlinge om vi hade kunnat etablera oss i division 1. Det är ett stort steg att ta men det är absolut vår målsättning.

"Vi är ett starkt kollektiv"

Mellan 500 och 600 personer såg matchen mot Vinslöv i Korsbackahallen. Enligt Figge Andersson har publiksnittet under säsongen legat på mellan cirka 200 och 300.

Han tror att intresset kommer att öka ännu mer nu när laget spelar i division 1.

– Det kommer komma många intressanta spelare till Kävlinge som är intressanta att titta på förutom tjejerna i hemmalaget. Jag tror också det kan vara utvecklande för ungdomslagen att komma och titta.

Söndagen den 25 mars klockan 15 spelar Kävlinge HK:s damlag sin sista match för säsongen. Då möter de Nässjö/Eksjö i Korsbackahallen.

–Vi hoppas att många kommer dit och stötar tjejerna under den sista matchen, säger Figge Andersson.

Guldhattarna på.

Guldhattarna på. foto: annelie ekelöw

Publicerad 12 March 2018 14:15