Många protester mot byggplaner i naturområde

Av
John Nordh

HOFTERUP/ÅLSTORP. Er-Ho Byggs planer på att bygga 55 hyreslägenheter i ett naturområde söder om Vildkaninvägen i Hofterup möts av kritik. En protestlista mot bygget har i skrivande stund fått 175 underskrifter.

Enligt personerna som har författat protestlistan kommer bygget göra att värdefull natur försvinner. "Snart kan Ålstorp och Hofterup ha förlorat viktiga naturvärden och sin gröna karaktär som folk valt att flytta till", skriver de.

För tillfället är ärendet lagt på is. Dock inte på grund av protesterna. Enligt Pia Almström (M), ordförande i planutskottet, måste det först finnas en trafiklösning som fungerar innan ärendet kan återupptas.

– Vi behöver bygga en rondell där Skönadalsvägen möter Grand Prixvägen och även trottoarer för att få till en säkrare trafiklösning, säger hon.

Enligt Pia Almström fick kommunen för ett antal år sedan ett löfte av Trafikverket om att få bygga en rondell. Nu har myndigheten backat, berättar hon.

– Vi måste få till en ny diskussion med Trafikverket angående trafiksituationen.

Är du förvånad över protesterna mot bygget?

– Det blir alltid så. Många människor vill att det ska finnas bostadsalternativ att välja mellan men ingen vill att det byggs där man bor. Men det finns också en stor grupp som gärna ser att detta blir av. Vi har många äldre som vill flytta till en något mer lättskött bostad och samtidigt bo kvar i Hofterup.

Publicerad 14 March 2018 15:38

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag