Politiker positiva till mötesplats i Barsebäck

Delar av e-förslaget går vidare till kommunstyrelsen

Av
John Nordh

BARSEBÄCK. I februari fick bildningsnämnden ett e-förslag om att bygga en motions- och aktivitetsplats i Barsebäcks by vid den så kallad Maskrosvallen. Aktivitetsplatsen föreslås innehålla bland annat pingisbord, utegym och pulkabacke.

– Det finns inte någon naturlig mötesplats utomhus i Barsebäcks by idag om man inte har småbarn och kan gå till någon av lekplatserna, eller om man har en hund. Vår tanke är att aktivitets- och motionsplatsen ska passa alla åldrar, sade Åsa Fondin, ordförande i Barsebäcks byalag till Lokaltidningen i februari.

På onsdagen tog bildningsnämnden beslut om att vidareutreda delar av e-förslaget. Förhoppningen är att under sommaren eller hösten kunna presentera förutsättningarna för aktivitetsplatsen, med ett inledande fokus på att undersöka möjligheterna att åtgärda gräsplanen, anlägga utegym, bord och bänkar. Pulkabacke och multibanor bedöms dock inte vara realistiska av politikerna och kommer inte att utredas vidare. Beslutet har skickats vidare till kommunstyrelsen.

Publicerad 05 April 2018 13:49