Fullt hus när läkarna kom till byn

FURULUND.

Efter en flera månader lång renovering av de gamla kafélokalerna på Kungsgatan i Furulund, kunde Sundets läkargrupp slå upp portarna till sin mottagning under måndagen. Många kom och tog sig en titt under invigningen.

Av
John Nordh

Stundtals var det trångt inne i lokalerna. En av många bybor som hade kommit dit var Bengt Persson som bor ett stenkast bort. Han tycker det känns tryggt att ha en mottagning så nära hemmet.

– Ja, speciellt när man inte är 20 längre, sade han och skrattade.

– Nu hoppas jag att detta ska fungera bra, fortsatte han.

Mottagningen i Furulund är Sundets läkargrupp i Bjärreds första filial. Beslutet att öppna i Furulund grundade sig på att många patienter från Furulund och Kävlinge har sökt sig till läkargruppen det senaste året.

– Egentligen hade vi inte tänkt att expandera men vi gör detta för att komma närmare våra patienter. Nu behöver de från Furulund och Kävlinge inte åka till Bjärred för att få vård, sade verksamhetschefen Munira Al-Saadi till Lokaltidningen i oktober förra året då läkargruppens planer blev kända.

Tanken var först att de skulle öppna i januari. Men att få bygglovet beviljat tog lite längre tid än beräknat och även renoveringen drog ut på tiden. När mottagningen till slut öppnade igår saknades det endast några tavlor på väggarna som ännu inte hade hunnit bli upphängda.

– Det känns härligt att vara igång nu. Vi har fina möjligheter här med plats till mellan 2 000 och 3 000 patienter, sade Munira Al-Saadi och fortsatte:

– Vi ska inte konkurrera med de befintliga vårdcentralerna i Löddeköpinge och Kävlinge utan istället vara ett komplement. Vi vill utveckla ett nära samarbete. Det viktigaste är att vi kan ta bra hand om patienterna.

Mottagningen i Furulund har öppet måndag till torsdag klockan 8 till 16.30 och fredagar klockan 8 till 12. Det erbjuds planerad hälso- och sjukvård med möjlighet till akut vård på kliniken i Bjärred. En bvc-sköterska och barnmorska finns också på plats några dagar i veckan.

Från vänster: Susanne Renard, hälso- och sjukvårdsstrateg Region Skåne, Emma Oldbring bvc-sjuksköterska, Lisa Leisvik, enhetschef, Kajsa Nyström, barnmorska, Munira Al-Saadi, verksamhetschef och Susanne Hansson, undersköterska.

Från vänster: Susanne Renard, hälso- och sjukvårdsstrateg Region Skåne, Emma Oldbring bvc-sjuksköterska, Lisa Leisvik, enhetschef, Kajsa Nyström, barnmorska, Munira Al-Saadi, verksamhetschef och Susanne Hansson, undersköterska. foto: john nordh

Publicerad 10 April 2018 11:39

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag