Brandman läser sagor för barnen

KÄVLINGE.

För att skapa ett extra intresse bland barnen på sagostunden testar bibliotekspersonalen i Kävlinge ett helt nytt grepp. En brandman i full uniform kommer att läsa sagan.

Av
John Nordh

Just nu läser man böcker om pojken Halvan som ibland provar olika yrken. Boken som brandmannen ska läsa heter "Här kommer brandbilen".

– Vi tyckte det skulle vara kul om en brandman läste den och tror det kommer bli ett extra värde för barnen som lyssnar på sagan. Vi hoppas kunna få till andra yrkesgrupper också. Det finns bland annat också en bok där Halvan kör grävskopa, säger Johanna Julin, vikarierande barnbibliotekarie i Kävlinge.

Brandmannen kommer att ha på sig sin uniform och han kommer även ha med sin brandbil. Efter sagostunden finns det möjlighet för barnen att provsitta i den. Evenemanget är gratis och det är drop in som gäller.

I nuläget finns det en yrkesföreträdare till inbokad. Den 22 september kommer en polis och läser saga. Sagostunden med brandmannen äger rum lördagen den 21 april klockan 11.15 till 11.45.

Publicerad 16 April 2018 13:40

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag