Längre Pridetåg på årets vårmarknad

KÄVLINGE.

Nästa helg är det dags för vårmarknad i Kävlinge. I år kommer det populära Pridetåget gå längs hela Mårtensgatan.– Det blir verkligen en paradgata, säger Hans Algback, centrumassistent.

Av
John Nordh

Ett vårtecken, lika säkert som knoppar på träden, är den årliga vårmarknaden i Kävlinge centrum. I år går den av stapeln lördagen den 5 maj mellan klockan 10 till 15. En nyhet för i år är att scenvagnen flyttar till södra delen av Mårtensgatan, något som möjliggör ett längre Pridetåg. Tåget utgår som vanligt från LL Dance studio och slutar med Pride-show på scenvagnen.

– Vi fick lite kritik för att rundan var för kort förra året så det har vi tagit till oss. Nu hoppas vi att alla sluter upp runt Pridetåget på Mårtensgatan, säger Hans Algback.

På scenen avlöser uppträdanden varandra dagen igenom. Bland annat kommer Kulturskolans blåsorkester underhålla med svängig musik och även Kävlinge församling tar ton.

På Stenhuggaregatan, i anslutning till Unionstorget, kommer den uppskattade matgatan finnas.

– Så länge medborgarna vill ha den så kommer vi fortsätta med den. I år kommer kommunens fyra skolkök tävla i matlagning där. De ska laga mat som sedan ska bedömas av en jury, säger Hans Algback.

I år kommer också blåljuspersonal – polis och brandkår – att finnas på plats för att visa upp sina fordon och berätta om sin vardag. De kommer stå utanför banken vid Unionstorget.

Hans Algback hoppas att publikrekordet från förra årets marknad ska kunna slås i år.

– Men man måste kunna röra sig fritt och blir det för mycket folk gör vi hellre marknaden större. Nu växer ett helt nytt område vid gamla Scan fram, kanske blir det aktuellt att flytta en del av marknaden dit i framtiden, säger han.

Hans Algback tror att årets vårmarknad får många besökare.

Hans Algback tror att årets vårmarknad får många besökare. arkivfoto: john nordh

Publicerad 17 April 2018 11:13

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag