David trollade fram ett nytt SM-guld

ÅLSTORP.

En av Sveriges bästa magiker bor i Ålstorp. Nyligen tog David Persson SM-guld i klassen salongsmagi för andra gången.

Av
John Nordh

Redan 2012 tog han guld i sitt första SM-deltagande någonsin. Sedan dess har David Persson inte tävlat. Förrän nu. Tävlingen blev ett kvitto på att hans trollerikonster fortfarande håller hög klass.

– Jag känner mig otroligt lättad över att jag vann igen, jag har tänkt ställa upp tidigare men tiden har inte riktigt funnits. För att ha en chans i SM krävs det att man gör en rejäl satsning och det lyckades jag med i år, säger han.

David Persson vann i klassen salongsmagi. Han beskriver den som en blandning mellan det lilla och det stora.

– Du kan uppträda framför tio personer eller framför 200. Det handlar inte om storleken på det du framför utan hur du framför det och vad du säger. Helheten blir väldigt viktig, säger han.

Akten som belönades med SM-guld involverar flera personer ur publiken och en kortlek. Den stora utmaningen för David var att den inte skulle ta mer än tio minuter. Då hade han nämligen blivit diskvalificerad.

– Det är alltid nervigt. Speciellt när man använder sig av folk i publiken. Det går aldrig att helt förbereda sig på hur lång tid det kommer att ta, säger David Persson.

Han arbetar heltid som magiker sedan tio år tillbaka. En stor del av jobbet är att åka runt och trolla på olika företagsevenemang, som till exempel mässor, julfester och kickoff-fester. Att arbeta med magin på heltid tror han är en av faktorerna till hans framgångar i tävlingar.

– Ju mer du gör något desto bättre blir du på det. Det är en stor skillnad på att veta hur man ska göra ett trick hemma och faktiskt genomföra det inför en publik, säger han.

Hur länge har du sysslat med magi?

– Det hela började med att jag såg ett trolleritrick, ett gummibandstrick, som en vän till familjen visade när jag var elva år gammal. Det blev startskottet och nu har jag hållit på i 26 år.

Vad är tjusningen?

– Det är att man aldrig blir helt fullärd, jag lär mig nya saker hela tiden. Så länge det är utmanande, utvecklande och kul så kommer jag fortsätta med det.

När nästa SM-tävling blir för David Persson är han ännu inte säker på. Men klart är att han kommer att ställa upp någon gång igen.

– Får jag loss tiden och motivation så absolut.

Publicerad 04 May 2018 06:00