Nytt företag tar över badhusen

"Hoppas att besökarna kommer märka skillnad"

LÖDDEKÖPINGE/FURULUND.

– Övergången kommer att vara mjuk men förhoppningen är att besökarna kommer att märka en skillnad. Det säger Caj Perrin, vd för Fair Utveckling AB som tar över driften av kommunens båda badhus den 1 juli.

Av
John Nordh

Senast om fem år ska Tolvåkerbadet och Vikenbadet rivas. De ska ersättas av ett helt nytt badhus som ska byggas där Hejdes bygghandel ligger idag. Men fram tills dess ska verksamheten fortsätta som vanligt i de båda badhusen.

Nyligen förlorade Medley, som har drivit Tolvåkerbadet och Vikenbadet i många år, upphandlingen av skötseln av de båda badanläggningarna de kommande fem åren. Den 1 juli tar Fair Utveckling AB över driften.

– Det vi jobbar med nu är att få allt att funka med simskolor, babysim och motionssim, det är nummer ett. Sedan ska vi tillsammans med personalen sätta oss ned och fundera på hur vi kan göra verksamheten ännu bättre och mer attraktiv, säger Caj Perrin.

En sak han nämner är gymmen på de båda anläggningarna.

– De har tappat många kunder. Nu ska vi försöka skaka liv i verksamheten och öka antalet medlemmar i både bad och gym. Det finns en stor utvecklingspotential, jag är optimistisk. Vi har tidigare tagit över ett liknande bad i Solna och vi har god erfarenheter därifrån.

Vad kommer föreningarna som är aktiva på baden märka för skillnad?

– Jag tror inte de kommer märka så mycket. Det finns avtal som reglerar det där och vi vill ha ett bra samarbete. Vi hoppas det kan bli ett läge där alla parter kan vinna på det.

Vad händer med personalen?

– Det är upp till personalen själv. Innan maj månad är slut ska Maria Karlsson (ny badhusansvarig reds.anm) ha samtal med alla i personalgruppen. Vi kommer att erbjuda de som redan har fast anställning, fortsatt fast anställning.

Enligt Kävlinge kommun grundar sig avtalet på samma förutsättningar som kommunen haft med Medley. Både Caj Perrin och Maria Karlsson har dessutom tidigare arbetat i många år för Medley.

Publicerad 09 May 2018 11:09